Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ IV



Право інтелектуальної власності

На правові засоби

Індивідуалізації учасників

цивільного обороту,

Товарів і послуг

Відповідно до ст. 1 Паризької конвенції про охорону промисло­вої власності від 20 березня 1883 р. об'єктами охорони промисло­вої власності є патенти на винаходи, корисні моделі, промислові зразки, товарні знаки, знаки обслуговування, фірмові наймену­вання, вказівки про походження чи найменування місця похо­дження, а також припинення недобросовісної конкуренції. Через понад століття з часу прийняття цього акта можна констатувати, що з права промислової власності виокремилася група об'єктів, які створюють окрему групу прав — правові засоби індивідуалізації учасників цивільного обороту, товарів і послуг. До останніх нале­жать: комерційні найменування, торговельні марки (знаки для то­варів та послуг) та географічні зазначення.

Мета зазначених об'єктів — виокремити учасників цивільного обороту, їх товари та послуги з-посеред інших. У зв'язку з цим, на відміну від інших об'єктів інтелектуальної власності, які є резуль­татами творчої діяльності, на комерційні найменування, торго­вельні марки та географічні зазначення не виникають особисті не-майнові права інтелектуальної власності.









Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 419 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...