Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Технічна підготовка є одним з основних видів навчання особового складу навчальних підрозділів та військових частин



Технічна підготовка є одним з основних видів навчання особового складу навчальних підрозділів та військових частин. Метою технічної підготовки є: вироблення у особового складу твердих знань по будові матеріальної частини, правила експлуатації, обслуговування та зберігання інженерної техніки, прищеплення навичок у виконанні робіт із обслуговування техніки, приведення її у бойову готовність, після усунення несправностей під час експлуатації та проведення поточного ремонту.

Після проходження курсу технічної підготовки екіпажі (обслуги) повинні знати: тактико-технічні характеристики, бойове застосування, будову, роботу, правила експлуатації й зберігання штатної техніки та її робочого й спеціального обладнання; вимоги керівництва (інструкції) з експлуатації машини в різних умовах; вплив конструктивних особливостей машини на надійність її роботи; вимоги заходів безпеки під час технічного обслуговування, водіння та ремонту; правила пожежної безпеки.

Вміти: правильно готувати машину до дій у різних умовах її використання; виконувати роботи з технічного обслуговування машини, проводити експлуатаційні регулювання та усувати несправності, що виникають у процесі її бойового застосування, з використанням комплекту ЗІП; проводити військовий ремонт інженерної машини із залученням штатних рухомих засобів технічного обслуговування та ремонту; готувати машину до зберігання в частині й забезпечувати її постійну бойову готовність та знімати зі зберігання.

Командир у процесі навчання повинен: правильно організувати навчальну діяльність тих, хто навчається, та управляти нею; послідовно і вміло викладати навчальний матеріал по технічній підготовці, показувати найбільш доцільні прийоми практичного освоєння техніки; розвивати в тих, які навчаються, інтерес до знань, технічної творчості, спонукати їх до самостійності й ініціативи; виховувати в тих, які навчаються, почуття особистої відповідальності за збереженість і постійну бойову готовність інженерних машин; постійно контролювати, як ті, які навчаються, опановують знаннями, навичками й уміннями і оцінювати їхню підготовку.

На всіх заняттях механіка-водія необхідно готувати до подолання небезпек і труднощів бойової обстановки, формувати в нього здатність витримувати великі нервово-психічні навантаження, фізичні напруги, виявляти ініціативу, стійкість, мужність.





Дата публикования: 2014-10-29; Прочитано: 577 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...