Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання польового водопостачання



Забезпечення військ водою в польових умовах є одним із важливих завдань інженерного забезпечення бою.

До завдань польового водопостачання входять: розвідка джерел води; добування води; очищення й опріснення води; зберігання води; видача води споживачам і контроль за її якістю.

За призначенням воду поділяють на: господарсько-питну, санітарно-побутову та технічну. Господарсько-питну воду вживають для пиття, первинної обробки продуктів, приготування їжі, вмивання та миття кухонного посуду й інвентарю, медичні потреби. Забезпечення військ водою на господарсько-питні потреби здійснюється з пунктів водопостачання й водорозбірних пунктів.

Санітарно-побутова вода використовується для миття особового складу і прання білизни. Технічна вода використовується для приготування дегазуючих, дезактивуючих і дезінфікуючих розчинів, миття техніки та озброєння, а також для заправки системи охолодження двигунів.

Забезпечення військ водою на господарсько-питні потреби здійснюється виходячи з добових норм споживання.

Санітарно-побутова та технічна вода не повинна містити в собі патогенних (здатних визвати хвороби) мікроорганізмів і вірусів, а також хімічних і радіоактивних речовин більше допустимої межі.

Господарсько-питною водою війська забезпечуються тільки з пунктів водопостачання й водорозбірних пунктів. Використання її на санітарно-побутові та технічні потреби допускається тільки у випадку сприятливих умов водопостачання.

Підземні води, в більшості випадків, можна вживати для пиття, але після перевірки їх якості й надання дозволу представниками медичної служби. Вода з відкритих джерел використовуються головним чином для санітарно-побутових і технічних потреб.

Забезпечення військ водою здійснюється з мінімальних добових норм її споживання в залежності від клімату: помірний – до +250С, жаркий – більше +250С (Додаток 12). При виняткових обставинах (на термін не більше трьох діб) допускається видача води тільки для питних потреб (приготування чаю й створення запасу води в флягах) в об’ємі 3,5 в помірному кліматі та 6 літрів у жаркому кліматі на одну добу.

Для повної санітарної обробки одного військовослужбовця при виведенні з шкіряного покрову радіоактивних речовин і при митті в польовій бані потрібно 45 л води.





Дата публикования: 2014-10-29; Прочитано: 1635 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...