Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Література. Апопій В. В., Бабенко С. Г., Гончарук Я



Апопій В. В., Бабенко С. Г., Гончарук Я. А. та ін. Комер­ційна діяльність. - К.: Знання, 2008. - С. 465-470.

Питання 2. Використання матеріалів вивчення купі­вельного попиту в оперативній роботі торговельного підпри­ємства

При вивченні питання потрібно звернути увагу на те, що інформація про процеси формування та розвитку попиту насе­лення необхідна всім комерційним працівникам, оскільки на її основі приймається більшість комерційних рішень щодо вироб­ництва і купівлі-продажу товарів.

Вивчення загального обсягу попиту - це встановлення правильних пропорцій між виробництвом і споживанням, обся­гів виробництва конкретних видів товарів.

44 136 Комерційна діяльність


На основі інформації про основні чинники, що формують попит, розробляються прогнози його розвитку, які є основою для прийняття стратегічних рішень у сфері виробництва товарів.

Вивчення загального обсягу попиту та його асортимент­ної структури здійснюється в тісному взаємозв'язку.

Розрахований обсяг попиту на будь-яку групу товарів тільки тоді буде реальним, коли правильно встановлена його внутрішня асортиментна структура.

Для прийняття управлінських рішень працівниками тор­гівлі та промисловості потрібна різна інформація про попит і чинники, що його формують, по всьому асортименту товарів.

У торговельних організаціях і підприємствах на основі матеріалів вивчення попиту та прогнозів його розвитку вирішу­ються три основних завдання:

• організація поточного постачання магазинів товарами відповідно до попиту;

• розроблення замовлення на постачання товарів;

• внесення необхідних коректив у замовлення в ході їх виконання, проведення рекламних та інших заходів щодо акти­візації продажу товарів.

Запитання для самоперевірки

1. На основі якої інформації розробляються прогнози ро­звитку попиту?

2. З якою метою працівники торгівлі використовують матеріали вивчення попиту та прогнози його розвитку?

3. Для виконання якого завдання використовують уза­гальнені матеріали вивчення попиту в зоні діяльності оптової бази?





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 551 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...