Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Модуль IV



ТЕМА 16. ЗЛОЧИНИ ПРОТИ АВТОРИТЕТУ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ, ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ І ОБ'ЄДНАННЯ ГРОМАДЯН.

Лекція (4 год.)

Вивчення вказаної теми необхідно почати з з'ясування загального поняття злочинів проти порядку управління, слід розібратись у системі складів цих злочинів. При розгляді злочинних діянь,зазіхаючих на діяльність органів влади, а також на життя, здоров'я, честь і гідність посадових осіб або суспільних працівників (ст. ст. 342-352 КК України), з одного боку i з іншого, враховуючи при цьому, що опір і примушування працівників міліції і народних дружинників є спеціальними складами стосовно складів злочинів, передбаченим ст. ст. 342 КК України. Розбіжність між цими злочинами проводиться по безпосередньому об'єкту і по деяким ознакам об'єктивної сторони.

Особливу увагу треба приділити вивченню злочина,передбаченого ст. 348 КК України. В даній нормі сформульований спеціальний склад- відповідальність, що встановлюється за посягання на життя працівника міліції або народного дружинника у зв'язку з їх службової або суспільною діяльністю з охорони суспільного порядку. При аналізі об'єктивної сторони цього злочину треба мати на увазі, що посягання на життя працівника міліції або народного дружинника охоплюється не тільки умисне вбивство, але й замах на вбивство, тому за наявністю замаху не потрібно посилання на ст. 13 КК України.

Семінар (4 год.)





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 117 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...