Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні причини виробничих травм та професійних захворювань



В Україні на сьогоднішній день кожний 18 випадок травмування – зі смертельним наслідком. В той же час, у світі таке співвідношення за оцінкою Міжнародної організації праці становить 1 – на 763 травмованих. Така ситуація спричинена здебільшого тим, що значна кількість випадків травмування працівників на виробництві з легким та середнім ступенем тяжкості просто приховуються роботодавцями від розслідування, а відповідно – не фіксуються.

Однією з найбільш серйозних проблем є виконання робіт на підставі тимчасових цивільно-правових угод без оформлення трудових відносин. Переходячи в площину саме таких відносин, працівник не знає або не звертає уваги на те, що він фактично позбавляється права на соціальну допомогу або захист. У разі настання нещасного випадку керівник підприємства його не розслідуватиме та не нестиме відповідальності. Таких працівників в Україні гине в три рази більше, ніж оформлених належним чином, так як роботи підвищеної небезпеки виконуються ними без відповідної фахової підготовки та необхідних знань. Тому і статистичні дані України у порівнянні з розвиненими країнами світу відрізняються так суттєво.

Більшість нещасних випадків трапляються через недостатню обізнаність працівників про безпечні методи роботи, тобто через несформовану або низьку культуру охорони праці. Тому основною складовою профілактики травматизму сьогодні є культура особистої безпеки праці, формування якої дозволить створити безпечне й здорове виробниче середовище.





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 759 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...