Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Що собою представляє наукова діяльність кафедри біології НаУКМА?



Кафедру у нас невелика, викладачів, що працюють на повній основі небагато. Переважно кафедра спеціалізується в області генетики рослин. Наша кафедра являє собою певну наукову школу, знану у наукових колах. Ми займаємось вивченням цитогенетики пшениці, інтрогресивною гібридизацією (залучення генів чужинного походження до геному пшениці), дослідженням нестабільності її геному. У нас є достатньо непогана наукова база, лабораторії, оригінальний рослинний матеріал, який дає змогу виконувати дослідну роботу на такому рівні, що вона визнається у світі.

Окрім того, на кафедрі діє мікробіологічна лабораторія, що займається вивченням коринебактерій. Студенти, які хочуть стати спеціалістами у даній галузі мікробіології, можуть виконувати на базі кафедри магістерську і бакалаврську роботу.

Слід також зауважити, що у нас є дві аспірантські програми: одна з біохімії, інша з генетики. Так, у аспірантуру з біохімії можна вступати у нас на кафедрі, натомість експериментальні дослідження проводити на базі самого інституту біохімії, час від часу звітуючи на кафедрі про виконану роботу.

Аспірантура з генетики для тих, хто хоче спеціалізуватись у області генетики рослин. Але це зовсім не означає, що якщо людина вступить на «генетику рослин» вона після закінчення програми все життя буде вивчати лише рослини. Програма надає достатній багаж знань, не лише з генетики рослин.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 147 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...