Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види, методи і система ремонту автомобілів



Ремонт є комплекс операцій по відновленню справності або працездатності виробів і відновленню ресурсів виробів і їх складових частин. Стосовно автомобільної техніки виробами є автомобілі (автобуси) і їх агрегати, а складовими частинами - агрегати (для автомобілів і автобусів), складальні одиниці і окремі деталі (для агрегатів).

По ряду істотних ознак виділяють різні види ремонту. По ступеню відновлення ресурсу ремонт може бути капітальним або поточним.

Капітальний ремонт (КР) - ремонт, що виконується для відновлення справності і повного або близького до повного відновлення ресурсу виробу із заміною або відновленням будь-яких його частин, включаючи базові.

Поточний ремонт (ТР) - ремонт, що виконується для забезпечення або відновлення працездатності виробу і полягає в заміні і (або) відновленні окремих частин.

По планомірності виконання розрізняють ремонти - плановий і неплановий.

Плановий ремонт - ремонт, постановка на який здійснюється відповідно до вимог нормативно-технічної документації.

Неплановий ремонт - ремонт, постановка виробів на який здійснюється без попереднього призначення. Неплановий ремонт проводиться з метою усунення наслідків відмов.

По регламентації виконання передбачаються ремонти: регламентований і по технічному стану.

Регламентірованний ремонт - плановий ремонт, що виконується з періодичністю і в об'ємі, встановленими в експлуатаційній документації, незалежно від технічного стану виробу у момент початку ремонту.

Ремонт по технічному стану - плановий ремонт, при якому контроль технічного стану виконується з періодичністю і об'ємом, встановленими в нормативно-технічній документації, а об'єм і момент початку роботи визначаються технічним станом виробу.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 4552 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...