Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зобов’язання судновласника щодо цивільної відповідальності перед особами, що перебувають на борту судна



Судновласник несе відповідальність перед особами, що перебувають на борту судна, в частині відшкодування наступних збитків:

1. Збитки або компенсація за втрату життя, тілесні ушкодження або захворювання будь-якої особи, що знаходиться на борту чи близько від зареєстрованого судна, але не із складу команди.

2. Збитки або компенсація за втрату життя, тілесні ушкодження або захворювання капітана, моряка чи члена екіпажа судна.

3. Збитки або компенсація за втрату життя, тілесні ушкодження чи захворювання будь-якої особи, найнятої для оброблення вантажів на судні, що виникли в період оброблення вантажу

4. Збитки або компенсація за втрату життя, тілесні ушкодження або захворювання будь-якої особи на борту іншого судна, яке спричинене недбалим керуванням зареєстрованим судном.

5. Витрати, понесені по закону або колективному чи спеціальному погодженню відносно смерті, тілесного ушкодження або захворювання капітана чи іншого члена екіпажу (витрати по госпіталізації, медичному обслуговуванню чи витрати на поховання).

6. Витрати, пов'язані з репатріацією капітана, будь-якого члена екіпажу із судна.

7. Витрати, пов'язані з наймом членів екіпажу замість тих, що померли чи були репатрійовані.

8. Відшкодування капітану та членам екіпажу вартості знищеного майна.

9. Витрати, понесені судновласником у відношенні моряків, які постраждали від лиха.

10. Портові та інші витрати, пов'язані з висадкою чи передачею безбілетних пасажирів, хворих та осіб, які отримали тілесні ушкодження.

11. Витрати по врятуванню життя, якщо вони не підлягають відшкодуванню страховиками каско.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 353 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...