Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Локшина домашня



Просіяне пшеничне борошно вищого сорту насипають гіркою на стіл з дерев'яною кришкою, посередині роблять заглиблення, в яке наливають холодну воду з розчиненими у ній сіллю і яйцями. Замішу­ють круте тісто, витримують його 20—30 хв. Потім готове тісто кладуть на стіл, посиланий борошном, і розкачують шаром 1—1,5 мм завтовш­ки. Пересипані борошном шари тіста злегка підсушують на повітрі, складають у 3—4 шари і нарізають на смужки 35—45 мм завширшки, а потім упоперек соломкою 3—4 мм завширшки.

Локшину розсипають шаром 1 см і висушують при температурі 40— 50°С. Використовують локшину домашню для приготування перших страв і гарнірів.

Млинчики — напівфабрикат (оболонка)

Яйця, сіль, цукор розмішують, додають холодне молоко або воду (50% норми).

Цю суміш вливають у просіяне борошно і збивають до однорідної маси, поступово додаючи молоко або воду. Готове рідке тісто проціджу­ють. Млинчики випікають на змащених жиром і розігрітих сковорід­ках діаметром 24—26 см або електричній обертовій жаровні. Для млин­чиків з м'ясом, сиром тісто підсмажують з одного боку, а для млин­чиків з повидлом, яблуками, варенням, сметаною — з обох.

Млинчики з м'ясним, ліверним, яблучним фаршами, джемом, повидлом, варенням, сметаною

На підсмажений бік млинчика кладуть м'ясний, ліверний або сир­ний фарш, загортають у вигляді плоского прямокутника, обсмажують до утворення рум'яної кірочки і ставлять у жарову шафу на 5—6 хв.

Уразі приготування млинчиків з фруктовими начинками або сме­таною їм надають форми трикутника, збризкують маргарином і запі­кають у жаровій шафі 7—10 хв.

Подають по 2 шт. на порцію.

Млинчики з м'ясним або ліверним фаршем поливають розтопле­ним маслом. Млинчики з фруктовими начинками подають з цукро­вою пудрою, з сиром або без начинки подають зі сметаною.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 697 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...