Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Трудова угода



м.Харків 18 травня 2005 р.

Цю трудову угоду укладено між ПП «Валдай» в особі директора Никоненка Романа Ігоревича і Шубовським Миколою Сергійовичем про подане нижче. Шубовський М.С. з 12.05.2005 р. до 12.07.2005 р. зобов’язується виконати таку роботу:

— провести підготовчу роботу по встановленню автономної системи опалення в офісі ПП «Валдай»;

— придбати, встановити, зареєструвати в сервісному центрі газові котли, змонтувати систему опалення й провести необхідні пускові роботи;

— провести повний ремонт приміщень офісу після завершення робіт.

Особливі умови

Замовник зобов’язується:

1. Своєчасно придбати необхідні матеріали для встановлення автономної системи опалення та виконання ремонтних робіт. 2. У тижневий термін після підписання акта про приймання робіт виплатити Шубовському М. С. суму в розмірі __________грн.

Виконавець Шубовський М. С. мешкає за адресою: м. Харків, вул. Б. Чичибабіна, буд. 7, корпус 2, кв. 28. Паспорт, серія ММ № 597468 виданий Дзержинським РУ МВС України в м. Харкові 23 березня 1998 р.

Сімейний стан: дружина Шубовська Л. Б.; син Шубовський О. М. Особовий рахунок ощадної книжки № 2697021, ощадна каса № 12, розрахунковий рахунок районного відділення Ощадбанку № 7864.

Сторони договору: Замовник: (підпис) Р. І. Никоненко

(печатка) Виконавець (підпис) М. С. Шубовський

3. Перепишіть, зі слів, поданих у дужках, виберіть найдоцільніше. Поясніть особливості використання іменників у поданому тексті. Низький рівень культури усної та пи­семної ділової мови викликаний, багатьма факторами як об'єктивного, так і суб'єктивного характеру, серед яких основними є: Знання мови й мовна грамотність, не усвідомлюються певною групою суспільства як такі, що є обов'язковими для досягнення високих сходинок у службовій кар'єрі.


Білет 27

1.Реквізити документів та вимоги до їх написання

Обов’язкові реквізити документів:

· назва організації

· назва виду документа(крім листів)

· дата

· реєстраційний індекс документа

· заголовок до тексту

· текст документа

· підпис

- назва організації:має відповідати найменуванню, яке зазначене в положенні відповідного підприємства. Скорочене найменування установи вживається, коли воно офіційно зафіксовано в зазначених документах і розміщується у дужках або без них у центрі документа нижче повного найменування окремим рядком.

- назва виду документа: зазначається в залежності від виду документа на загальному бланку друкованим чи машинописним способом. У листі назва виду документа не зазначається.

- дата документа: дата його підписання, затвердження, прийняття, реєстрації або видання. Зазначається арабськими цифрами в один рядок у такій послідовності: число, місяць, рік. Дата оформляється цифровим або словесно-цифровим способом. Дата проставляється керівником підприємства, який його підписує або затверджує.

- реєстраційний індекс документа: індексація документів полягає у присвоєнні їм умовних позначень - індексів, які надаються документам під час їх реєстрації. Реєстраційний індекс складається з порядкового номера документа в залежності від групи документів, що реєструються, та доповнюється індексами, що застосовуються на підприємствах.

-заголовок до тексту: заголовок формулюється працівником, який створює документ, викладається коротко та стисло. Крапка в кінці заголовка не ставиться. Відповідає на питання "про що?", "кого?", "чого?". Без заголовка дозволяється складати короткі документи на б.ф. А5, супровідні листи, телеграми, телефонограми.

- текст: інформація в тексті документа викладається стисло, грамотно, зрозуміло та об'єктивно. Документ не повинен містити повторів, а також слів і зворотів, які не несуть змістового навантаження. Під час складання документів вживається діловий стиль, для якого характерний нейтральний тон викладення, позбавлений образності, емоційності та індивідуальних авторських рис. Текст документа повинен стосуватися того питання, яке сформульоване в заголовку до нього. - підпис: підписує документи керівник підприємства в межах своїх повноважень, визначених у положеннях про установу.У зазначених документах визначається також порядок підписання документів іншими особами у разі відсутності керівника установи та посадових осіб, які уповноважені їх підписувати.

2.Скласти таблицю. Назвати її реквізити.

Таблиця – це документ, у якому в певному порядку і за графами розміщено перелік систематизованих цифрових даних або інших ві-домостей.

Реквізити таблиці:• назва документа,• номер таблиці,• тематичний заголовок,• заголовна частина (розташовують у верхній частині, розділові знаки не ставлять у кінці заголовків і підзаголовків),• основна частина (графи і рядки),• примітки

Таблиця 4

Порядковий номер Назва роботи Норми розцінки
  Виготовлення харчової продукції Виготовлення хімічної продукції Виготовлення ремонтних матеріалів 0,5   3,7 3,887

3. Перепишіть, зі слів, поданих у дужках, виберіть найдоцільніше. Поясніть особливості використання іменників у поданому тексті. Неспроможність відділяти явища, одиниці структури однієї мови від іншої в умовах функціону­вання на одній території двох та більше мов. Відсутність навичок користування, довідковою літературою,, недостатність такої, завелика ціна подібних видань — словників, довідників, енциклопедій тощо. Спрощений підхід до вивчення, як мови доку­ментів, так і їхньої структури і як наслідок, — невміння враховувати конкретні фактори, що впливають на ситуацію.


Білет 28

1.Документи щодо особового складу: автобіографія, характеристика, накази щодо особового складу, резюме, заява. Вимоги до написання.

Заява — це офіційне повідомлення в усній або письмовій формі, в якому викладається певне прохання. У заяві реквізити рекомендується розташовувати в такій послідовності:

Праворуч вказується назва організації чи установи, куди подається заява, Нижче у стовпчик — назва професії, місце роботи, прізвище, ім'я, по батькові, адреса того, хто подає заяву. Ще нижче посередині рядка пишеться слово "заява" з великої літери й не ставиться крапка. З великої літери й з абзацу починається текст заяви, де чітко викладається прохання з коротким його обґрунтуванням. Після тексту заяви ліворуч вміщується дата, а праворуч — підпис особи, яка писала заяву. Заява пишеться від руки в одному примірнику.

Характеристика — це документ, в якому дається оцінка ділових і моральних якостей працівника за підписами представників адміністрації. Це офіційний документ, який видає адміністрація на прохання працівника. Текст викладають від третьої особи. Основні реквізити характеристики:

Назва документа й прізвище, ім'я, по батькові того, кому видається характеристика. Рік народження, освіта. Текст, де зазначено, з якого часу працює чи вчиться особа, як ставиться до виконання своїх службових обов'язків, який має рівень професійної майстерності, авторитет у колективі. Дата складання. Підпис відповідальної службової особи й гербова печатка організації, яка видала характеристику.

Автобіографія — це опис свого життя.

Цей документ характеризується незначним рівнем стандартизації. Головні вимоги під час його написання — вичерпність потрібних відомостей і лаконізм викладу. В автобіографіях обов'язково зазначаються:Назва документа. Прізвище, ім'я, по батькові. Дата народження. Місце народження Відомості про навчання. Відомості про трудову діяльність. Відомості про громадську роботу.Стислі відомості про склад сім'ї (батько, мати, чоловік, дружина, діти). Дата написання й підпис автора.

Наказ — це розпорядчий документ, що видається керівником установи.

Реквізити наказу такі:1) назва підприємства або установи, що видає наказ, або назва посади керівника;2) назва виду документа;3) назва місця видання наказу;4) номер;5) дата підписання;6) короткий зміст наказу (заголовок);7) текст наказу;8) підстава для складання;9) підпис керівника підприємства (установи).

Резюме – це документ, в якому подаються короткі відомості про навчання, трудову діяльність та професійні успіхи й досягнення особи, яка його складає.

Реквізити документа: Назва,Прізвище, ім’я, по-батькові;Мета написання документа;Особисті данні (дата народження; сімейний стан; національність);Відомості про освіту (повне найменування всіх навчальних закладів, у яких довелося вчитися; ступінь володіння іноземними мовами(при потребі);Відомості про професійний досвід (яку посаду обіймає зараз, попередні посади, із зазначенням стажу роботи);Відомості про публікації (якщо потрібно);Інша інформація на вимогу роботодавця. Дата (при потребі) Підпис (при потребі).

2. Скласти накладну. Назвати реквізити.

Накладна — це обліковий документ, який дає право на отримання, відправлення вантажів чи матеріальних цінностей.

У накладній повинні бути такі реквізити:

1) назва:угорі посередині великими літерами НАКЛАДНА № від... (дата);2) підстава, на основі якої видано накладну;

3) кому видано (назва установи або прізвище, ім'я, по батькові приватної особи);4) «ід кого (назва установи або штамп установи, адреса її, телефон, поточний рахунок);5) позначення кожної графи: а) назва предметів; б) сорт; в) розмір; г) одиниця виміру; г) номенклатурний номер; д) кількість (за вимогою, видано); е) вартість; є) сума вартості;6) підпис керівника установи й бухгалтера;

7) дата;8) хто видав;9) хто одержав; 10) печатка або штамп установи

377

3. Прочитайте подані словосполучення, запишіть їх у формі кличного відмінка, складіть з ними речення.

Брат Петро - брате Петре, сестра Галина - сестро Галино, товариш Ілля - товаришу Ілле, пан директор-пане директоре, пан генерал-пане генерале,бабуся Зоя - бабусю Зоє, Юрій Михайлович-Юрію Михайловичу, шановний декан-шановний декане, Олег Андрійович-Олегу (Олеже) Андрійовичу, вельмишановний ректор-вельмишановний ректоре.


Білет 29

1. Довідково-інформаційні документи.

Більша частина документів, що утворюється в організаціях та ті, що надходять до неї зовні, мають інформацію про фактичний стан справ у даній чи іншій організації. Інформація є підставою для складання розпорядчих документів чи може бути прийнята до уваги.

Особливість цих документів полягає в тому, що вони направляються знизу вверх по системі управління: від працівника до керівника структурного підрозділу, від керівника структурного підрозділу до керівника організації, від підвідомчої організації до вищої.

До довідково-інформаційної документації відносяться такі види документів: акти; протоколи; довідки;службові листи; пояснювальні та доповідні записки;плани і графіки; відгуки та рецензії.

2.Скласти акт. Назвати реквізити

Акт - офіційний документ, складений для підтвердження встановлених фактів. Він містить наступні реквізити та інформаційні елементи:назва організації; назва виду документа; дата, індекс, місце складання; гриф затвердження; заголовок до тексту;підстава;склад комісії; присутні; текст;відомість про кількість примірників акту, їх місцезнаходження; перелік додатків;підписи членів комісії (та присутніх).

АКТ

передачі матеріальних цінностей однією

матеріальною особою іншій

12.10.2006 м.Київ №7

Підстава: наказ по університету від 01.06.2006 № 62

Складений комісією:

Голова комісії – начальник кафедри Ткачук О.Ф.

члени комісії – старший лаборант кафедри Міщенко К.К

викладачі – Олежко О.О., Зайчук Р..Л. Присутні: начальник Господарчої служби Королюк В.М.

12.09.2006 комісія перевірила наявність матеріальних цінностей у кабінеті № 414 й передала лаборанту кафедри адміністративної діяльності Дацюк К.О. такі матеріальні цінності:

– комп'ютер – один,– принтер – один,– стільці – чотири,– столи – два.

Акт складено у трьох примірниках: перший – бухгалтерії; другий – для кафедри; третій - для факультету.

Голова комісії (підпис) О.Ф.Ткачук

Члени комісії:

(підпис) Р.Л.Зайчу

(підпис) О.О.Олежко

(підпис) К.К.Міщенко

3. Відредагуйте подане нижче оголошення, допишіть потрібні реквізити.

Оголошення

1.12.12 в актовому залі Вінницького технічного коледжу відбудеться тематичний вечір «Молодь за здоровий спосіб життя».

У програмі вечора:

1.Урочиста частина.

2.Святковий концерт.

Початок вечора о 15 годині.

Навчальна частина


Білет 30

Види службових листів. Ділове листування. Вимоги до офіційного листування. Етикет ділового листування.

За функціональними ознаками службові листи поділяються на два типи:Листи, що потребують відповіді - запити, прохання, пропозиції, звернення, вимоги. Не потребують відповіді - відповіді, попередження, розпорядження, відмови, подяки, підтвердження, запрошення, комерційні, супровідні, гарантійні, рекламні, рекомендаційні та інформаційні листи. За кількістю адресатів розрізняють звичайні, циркулярні та колективні листи. Звичайний і колективний листи надсилаються на одну адресу, тільки останній укладається від імені декількох організацій чи установ. Циркулярний завжди надсилається керівною установою до своїх структурних підрозділів, філій тощо.

Перше, що відрізняє ділове листування від інших стилів листування - це офіційно-діловий стиль.

Діловий стиль - це сукупність мовних засобів, функція яких - обслуговування сфери офіційно-ділових відносин.

Особливості ділового стилю оформилися під впливом умов, в яких протікає ділове спілкування: Учасники ділового спілкування - переважно юридичні особи - організації, установи, підприємства, в особі тих, що діють від імені керівників і інших посадовців. Характер і зміст інформації досить жорстко регламентовані. Предметом ділового спілкування виступає діяльність організації: управлінська і тд.

Основними вимогами, які пред'являються до ділового стилю, є:

Стандартизація викладу. Нейтральний тон викладу. Точність і визначеність формулювань, однозначність і одноманітність формулювань. Лаконічність, стислість викладу тексту. Використання мовних формул. Використання термінів. Застосування лексичних і графічних скорочень. Переважання пасивних конструкцій над дійсними. Вживання словосполучень з віддієслівним іменником. Використання конструкцій з послідовним підпорядкуванням слів в родовому і орудному відмінку. Переважання простих поширених пропозицій.

2.Написати доручення. Назвати реквізити.

Доручення -це письмове повідомлення, за яким організація чи окрема особа надає право іншій особі від її імені здійснювати якісь юридичні чинності або отримувати матеріальні цінності.

Д о р у ч е н н я

Я, Король Петро Пилипович, доручаю Слободянюк Оксані Володимирівні отримати належну студентам 12-ї групи музично-педагогічного факультету стипендію за вересень 1999 р.Доручення дійсне до 12 жовтня 1999 р.

20 вересня 1999 р. (п і д п и с) Я. Я. Король

Підпис студента Короля П. П. Засвідчую:

Декан

музично-педагогічного факультету (п і д п и с) С. І. Бондаренко

Реквізити:

1)назва організації,яка видає доручення; 2)номер доручення і дата видання; 3)посада,прізвище,ім'я,по-батькові осби,якій видано доручення; 4)назва організації чи підприємства,від якого повинні бути отримані матеріальні цінності;5)перелік цінностей із веазівкою на їх кількість і суму; 6)строк дії доручення; 7)зразок підпису особи,якій видано доручення; 8) назва документа,що посвідчує особу отримувача цінностей; 9)підписи службових осіб,які видали доручення; 10)печатка організації,що видала доручення.

3. Запишіть слова разом або через дефіс, поясніть їх правопис.

Півроку, пів-Львова, піволівця, півмісяця, пів’яблука, пів-Харкова, пів-Європи, півапельсина, півоберта, пів-Азії, пів’ящика, півжиття, напівпровідник, піваркуша, пів-Москви, півсотні, півозера.


2. Всі студенти,за вийнятком Максима,написали контрольну роботу на п’ять.

3. На світі все знайдеш,крім рідної матері

4. Густі,непрохідні ліси закривали весь простір,окрім високих полонин.

5. Замість відповіді мати голосно сміється.

6. Іду в подорож замість брата

7. Замість квітів біля школи посадили декоративні кущі.

8. У місцях впадання річок утворюються лимани, зокрема Дністров ський, Хаджибейський, Куяльницький, Дніпровський.

9. Найменша кількість опадів зафіксована на Азовсько-Чорноморському узбережжі, за винятком району озера Сиваш.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 706 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...