Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Автомати гасіння поля



Автомати гасіння поля (АГП) відносяться до особливої групи (рис. 2.9). Вони призначені для вимкнення струму в обмотці збудження генераторів. Автомат має головні контакти, розташовані відкрито (на малюнку не показані), і дугогасильні 5, 6 у камері гасіння дуги. У увімкному положенні АГП утримується засувкою. При вимкнні контакти 5 відходять вниз і виникають дуги між контактами 5 і 6, що силою магнітного поля, створеного котушками 7, осердями 8 і сталевими полюсами 9, видуваються нагору. Утвориться одна довга дуга. Вона заганяється в кільцеву дугогасильну камеру, де розбивається між мідними пластинами 3 на короткі дуги. Одночасно в ланцюг включаються котушки 1, що створюють радіальне магнітне поле, що замикається зі сталевого осердя 4 на сталевий зовнішній кожух 2. У результаті взаємодії з магнітним полем короткі дуги починають рухатися по круговій обертальній траєкторії з великою швидкістю і тому не плавлять пластини. Вся енергія, що виділяється в дузі, розподіляється по поверхні пластин і гаситься ними. Температура пластин при цьому не повинна перевищувати 200°С, на підставі чого і вибирають розміри пластин. Паралельно пластинам увімкні секції шунтуючих опорів (на рис. 2.9 не показані). У цьому випадку дуга на ґратах гасне не відразу, а по секціях, стрибками, наближаючись до нуля. Першою гасне дуга в секції, шунтованою меншим опором. Поступовий спад струму зменшує виникаючу при розриві ланцюга постійного струму перенапругу. Власний час вимкнення АГП не більш 0,15с, а повний час гасіння поля залежить від параметрів генераторів.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 252 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...