Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Неавтоматичні вимикачі



Неавтоматичні вимикачі призначені для проведення неавтоматичних комутацій електричного ланцюга в нормальних режимах при струмах, що не перевищують номінального струму вимикача. До них відносяться неавтоматичні вимикачі, пакетні вимикачі і перемикачі та рубильники.

У розподільчих пристроях до 1кВ і в слабкострумових ланцюгах автоматики широке застосування знайшли пакетні перемикачі і вимикачі, що замінили стару конструкцію рубильників. На рис. 2.1 показаний пакетний кулачковий вимикач. На підставці вимикача укріплені два пакети I, II, усередині яких розташовані по три полюса контактної системи.

При повороті рукоятки 9 повертаються вал 2 і кулачок 3. Якщо шток 5 попадає у виїмку кулачка, то контакти 7, 8 зами­каються під дією пружини 6. Якщо шток 5 попадає на виступ кулачка, то контакти розмикаються. Виникаюча дуга гаситься в закритому об’ємі герметизованного корпуса 4. Зовнішня мережа підключається до вихідних виводів I.

Пакетні вимикачі і перемикачі серій В і ПМ випускаються одне -, двох - і трьохполюсні розраховані на номінальні струми 20-400 А постійного струму на­пру­­гою 220 В та 63-250 А змінного струму напругою 380 В. Найбільша частота спрацювання - 300 за годину.

Пакетні перемикачі мають малі габаритні розміри, зручні в мон­тажі; при переключенні унеможливується викид полум'я і газів. Такими перемикачами дозволяється відключати номінальні струми.

Вони не забезпечують видимого розриву ланцюга, тому в деяких ланцюгах установлюють рубильники.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 423 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...