Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

IV. Особова книжка волонтера



Завдання: розвиток, популяризація та підтримка волонтерського руху в Україні. Поєднання завдань та проектів Акції з волонтерським рухом, у тому числі за рахунок створення громадської організації під гаслами «Відповідальність (назва краю) починається з мене».

Особова книжка волонтера має стати повноцінним документом, наряду з трудовою книжкою, відображати громадську діяльність особи та надавати певну характеристику власника для допомоги у працевлаштуванні.

1. Спільно з обласними центрами молоді та \ або центрами зайнятості розробити та затвердити на обласному рівні нормативні документи (положення, порядок видачі волонтерських книжок, права та обов’язки волонтера, форму заяви, етичний кодекс поведінки, перелік основних видів волонтерської діяльності та ін.). Документ має слугувати обліку волонтерів та їх діяльності для підтвердження його участі у реалізації проектів, фіксування відомостей про стаж волонтера, пройдені тренінги, фахову підготовку.

2. Визначити уповноважений державний орган для видачі та обліку Особової книжки волонтера (наприклад, структурний підрозділ з питань молоді ОДА) та затвердити склад комісії з прийняття рішень про видачу документу. До складу комісії рекомендовано включати представників органів державної та місцевої влади, громадських організацій, підприємств, установ тощо.

3. Рішення про видачу Особової книжки волонтера приймається комісією за поданням кандидатур громадськими організаціями, установами, підприємствами, де волонтер реалізовував волонтерську діяльність.

4. Запис в Особову книжку волонтера про виконані проекти/роботи вносить відповідальна особа, згідно Примірного переліку видів волонтерської діяльності. Усі записи в Особовій книжці волонтера мають силу тільки у разі, якщо вони завірені підписом і печаткою відповідної установи.

5. Інформація, обов'язкова для внесення в Особову книжку волонтера:

· термін виконання робіт;

· дата початку та закінчення діяльності по даному виду робіт;

· місце виконання робіт (назва організації, установи, підприємства; регіон, населений пункт);

· інформація про навчання та підготовку волонтера.

6. При заповненні Особової книжки волонтера підсумовуються і відзначаються в спеціальній графі години, відпрацьовані волонтером.

7. На розсуд відповідальної особи можуть бути внесені особливі відмітки, які додатково характеризують діяльність волонтера.

8. Для отримання Особової книжки волонтер повинен мати стаж волонтерської діяльності, який визначається уповноваженим органом, але не менше, ніж 6 місяців.

V. НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ МОЛОДІ

Завдання:

· виховання громадянської свідомості особи за належність до єдиної української нації, соціальної активності та відповідальності за наслідування та промоцію державних національних цінностей;

· успадкування духовних та культурних надбань української нації (історії, традицій, культури);

· формування прагнення до оволодіння військовими знаннями, високого рівня фізичної підготовки;

· виховання здатності протидіяти проявам аморальності, правопорушень, бездуховності, антигромадської діяльності;

· формування психологічної та фізичної готовності молоді до виконання конституційного обов'язку - захищати свою Вітчизну;

· забезпечення духовної єдності поколінь, виховання поваги до батьків, людей похилого віку, турботи про молодших та людей з особливими вадами.

Проектом передбачається:

1. Організація зустрічей з учасниками АТО та волонтерами; відвідання та допомога пораненим в шпиталях.

2. Організація благодійних ярмарків, концертів, фестивалів з подальшим перерахуванням коштів на потреби учасників АТО та їх сім’ям; написання листів бійцям та виготовлення подарунків власними руками.

3. Допомога у проведенні в школах та ВУЗах занять з основ військової підготовки та надання першої медичної підготовки; організація заходів для молоді з орієнтування на відкритій місцевості, пейнтболу і т.п.

4. Організація турпоходів рідним краєм з вивченням історії рідного краю;

5. Проведення різних заходів з використанням елементів національної символіки та костюмів і т.і.

VI. «Я СІДАЮ ЗА КЕРМО ЛИШЕ ТВЕРЕЗИМ!»

Завдання:

· проведення профілактичної роботи з підвищення рівня обізнаності водіїв щодо неприпустимості керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння;

· формування громадської думки з беззаперечним осудженням осіб, які керують автотранспортом у стані сп’яніння;

· підвищення рівня довіри до працівників Державтоінспекції.

Можливі проекти:

1. Розробка та розповсюдження через працівників ДАІ інформаційних брошур для водіїв із статистичними даними смертності в ДТП в результаті керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння та переліком прав та обов’язків інспектора ДАІ та водія при перевірці на наявність алкогольного сп’яніння;

2. Впровадження в автошколах блоку теоретичних занять з інформуванням про відповідальне ставлення до алкоголю при управлінні транспортним засобом і внесення обов'язкових екзаменаційних питань при атестації;

3. Співпраця з мережею HoReCa (кафе, бари, ресторани):

· «Шокова терапія» - розміщення на барних, рекламних стійках постерів з шокуючими зображеннями наслідків нетверезого керування, поширення друкованої продукції зі статистикою автокатастроф з вини п'яних водіїв, шокуючою соціальної реклами, рекомендацій з відповідального споживання;

· «Водій дня» - заохочення власників закладів HoReCa до впровадження елементів відповідального продажу алкогольних напоїв. Наприклад, частування б/а напоями людину, яка в компанії визначена водієм та не вживає алкоголь. Така людина може отримувати від закладу відповідний браслет «водій дня» за що повинна взяти на себе зобов'язання відвезти додому товаришів

4. Широке висвітлення в ЗМІ проведення профілактичних заходів, статистики ДТП з вини нетверезих водіїв, проведення «круглих столів», обговорення проблеми нетверезого керування на форумах.

VII. ВЛАСНІ ЗАХОДИ «ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ»

Завдання:

· популяризація та формування у молоді мотивації для ведення здорового способу життя;

· впровадження альтернативних форм проведення дозвілля з користю для здоров’я.

Пояснення. Під «Власним заходом» розуміються будь-які заходи (в т.ч. флешмоби), що проводяться силами органів влади та/або громадськими організаціями під брендом Акції та спрямовані на досягнення цілей та завдань Акції.

Реалізація:

1. Створити ініціативні групи з підготовки власного заходу за участі молодіжних та студентських громадських організацій.

2. Забезпечити необхідну матеріально-технічну базу для проведення власного заходу та анонсувати проведення заходу через ЗМІ.

3. Забезпечити учасників необхідною продукцією з символікою Акції (футболки, бандани, та ін.).

4. Залучити ЗМІ для висвітлення власного заходу і інформування про Акцію.

5. Забезпечити первинну обробку відео з подальшим розміщенням на ресурсі Youtube.

6. Вислати посилання оргкомітету Акції для подальшого розміщення на сторінці Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» в соцмережах.

VIII. «БЕЗПЕЧНІ НОЧІ МОГО МІСТА»

Завдання:

· зміна культури споживання алкогольних напоїв;

· формування засад відповідального споживання алкоголю і поваги до оточуючих людей;

· забезпечення безпеки населення у вечірній і нічний час.

Впровадження проекту має забезпечити зменшення місць, в яких небезпечно знаходитися у вечірній та нічний час.

1. Створення робочої групи з представників міської влади, УМВС, органів, що видають ліцензії, виробників алкогольної продукції та пива, громадськості, волонтерів та включення проекту до плану роботи вже існуючої КР.

2. Визначення найбільш небезпечних районів міста та організація спеціальних маршрутів патрулювання з метою швидкого реагування на скоєні правопорушення громадського порядку. Фіксація результатів проведення рейдів за формою, що додається (додаток 2).

3. Проведення інформаційної кампанії з оповіщенням про правила поведінки у громадських місцях (вулицях, парках, скверах), закладах HoReCa для відвідувачів та персоналу, про покарання за порушення цих норм.

4. Розробка та реалізація методів ефективного впливу на осіб, що своєю поведінкою ображають людську гідність в громадських місцях.

5. Проведення навчальних програм для персоналу торгових та розважальних закладів про відповідальні продажі алкогольних напоїв, у тому числі відповідальне ставлення до продажів алкогольних напоїв нетверезим відвідувачам.

6. Розміщення інформаційних повідомлень про відповідальні продажі: «Зовнішність оманлива, факти – ні. Пред'яви паспорт!», «Тут продають алкоголь відповідально!».

7. Навчання формам ввічливої відмови у продажі алкогольних напоїв нетверезим покупцям.

8. Проведення моніторингу реалізації проекту з висвітленням результатів в ЗМІ.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 406 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...