Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поверхневих втрат, які виникають в зубцях статора і ротора внаслідок пульсації потоку в зубцевій зоні під час обертання ротора



З енергетичної діаграми (рис. 5.4) видно, що Рм2 = Рем Рм

Або

Рм2 = M(Q, - Q) = МЦ (Q, - Q)/ Q, = MQ,s = sPeM,

де M - електромагнітний момент асинхронного двигуна; Qi = 2яП)/60 і Q = 2тгп/60 - кутові швидкості магнітного поля і ротора.

З формули для Рм 2 випливає:

М = Рм2 /(Q,s); s = Рм2 /(MQ,) = Рм2ем.

Отримані формули дають змогу проаналізувати найважливіші властивості асинхронного двигуна, а саме: встановити зв’язок між ковзанням і коефіцієнтом віддачі, а також залежність електромагніт­ного момента від параметрів машини і режиму її роботи.

5.7. Зведення обмотки ротора асинхронної машини до обмотки її статора

Під зведеною обмоткою ротора розуміють таку обмотку, яка має таку саму кількість фаз, таку саму кількість витків у фазі та таке саме розташування обмотки, що і обмотка статора. Величини і параметри зведеної обмотки ротора називаються зведеними і на відміну від величин і параметрів реальної обмотки позначаються зі штрихом.

Зведення здійснюється для зручності порівняння параметрів та величин ротора і статора, отримання заступної схеми асинхрон­ної машини і побудови спільної векторної діаграми величин ста­тора і ротора.

Зведена ЕРС ротора

Ё'2=Ё, =КеЁ2,

W К

де Ке = -г-*- = —!——— коефіцієнт трансформації ЕРС.

Е2 w2Ko62





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 190 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...