Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Translate the text into English using active vocabulary where possible. Сьогодні стан планети дуже швидко змінюється і виною тому є недалекоглядна діяльність людини



НОВІТНЯ ГЕОГРАФІЯ ЗЕМЛІ

Сьогодні стан планети дуже швидко змінюється і виною тому є недалекоглядна діяльність людини. Проблем, які можуть призвести до глобальної екологічної катастрофи надзвичайно багато, проте деякі з них заслуговують на особливу увагу. Так, учені висловлюють думку, що крижаний покрив Північного полюса може зникнути вже через 5 років. Постійні землетруси, урагани, повені забирають життя мільйонів людей. Епідемії і віруси набирають обертів і продовжують забирати життя.

Африка потерпає від зневоднення. Вже сьогодні африканцю в середньому доводиться проводити 5 годин на день в пошуках питної води. До 2020 року ця проблема в пустельних і напівпустельних регіонах викличе інтенсивну міграцію населення аж до 700 млн осіб.

Через 25 років після вибуху, аварія на ЧАЕС впливає на життя населення України і Білорусі. Територія загальною площею в 200 000 км2 досі залишається забрудненою небезпечними ізотопами, мільйони людей продовжують жити на територіях з високим рівнем радіаційного забруднення. Іншою, однією з найбільших техногенних катастроф у світовій історії за негативному впливу на екологічний стан планети, є розлив нафти в Мексиканській затоці.

Аральське море до всихання було четвертим за площею озером в світі. «Грабіж» Аральського моря розпочався в 1960-х, коли більшу частину стоку Сирдар'ї та Амудар'ї почали забирати аби зрошувати бавовняні і рисові поля. Море значно відступило від свого берега, а його площа становить лише чверть від початкової.






Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 349 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...