Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види резюме



Резюме є двох типів – хронологічні та професійні.

У хронологічному резюме особливу увагу звертають на досвід роботи і досягнення на конкретних місцях. Таке резюме доцільно складати претендентам із солідним та успішним досвідом роботи.

Професійне резюме спрямоване на роз'яснення професійних здібностей, знань та інших якостей претендента. Таке резюме можна писати претендентам із невеликим досвідом роботи, без досвіду, але хорошою освітою. Складання згаданого резюме можливе, якщо Ви бажаєте отримати посаду, на котрій не працювали раніше, але чітко уявляєте собі функції, чи, може, виконували їх за сумісництвом. Окрім того, за обсягом резюме не може перевищувати двох сторінок.

Вичерпно пояснити як писати резюме, не можливо. Двох подібних резюме бути не може, резюме відображає індивідуальність кожної людини. Форма, стиль та зміст свідчать про Ваш характер, працездатність, уміння шукати інформацію і висловлювати свої міркування.

Пишіть резюме мовою, яка вказана в оголошенні. Якщо прямих або непрямих вказівок немає, використовуйте ту мову, якою легше спілкуватися. Склавши резюме іноземною мовою, будьте готові провести нею і розгорнене інтерв’ю.

Укладаючи резюме, слід акцентувати увагу не на тому, що ви хо­чете отримати, а на тому, що ви можете запропонувати, які, на від­міну від інших претендентів, маєте переваги. Не слід писати: «Досві­ду роботи не маю», доцільніше уникнути згадки про досвід роботи взагалі; «Володію англійською в межах шкільних знань», доцільні­ше — «Робоче знання англійської (чи іншої) мови».

Якщо у вас немає досвіду роботи, указуйте місця, де ви проходи­ли практику, стажування, тренінґи тощо.

Якщо інформації більше ніж на аркуш, доцільно максимально заповнити обидва.

Оскільки резюме належить до документів із низьким рівнем стан- дартування, воно може містити й інші відомості, отже, не бійтесь експериментувати й фантазувати.

Зразок 1

РЕЗЮМЕ





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 338 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...