Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Таблиці



Таблиці застосовують для наочного представлення значень досліджуваних показників та наочності при їх порівнянні в динаміці. При оформленні таблиць слід дотримуватись певних правил. Зокрема, кожна таблиця повинна мати тематичний заголовок, що відображає її зміст. Назву слід розміщувати над таблицею. Слово “таблиця” наводять праворуч над першою частиною таблиці.

У разі розривання таблиці текстом на одній сторінці або перенесення її частини на іншу сторінку назву розташовують тільки над першою частиною таблиці. Над іншими частинами друкують слова “Продовження табл.” із зазначенням номера (позначення) таблиці. У разі поділу таблиці на частини допускається її шапку та боковик замінити відповідно номерами граф. При цьому арабськими цифрами нумерують графи першої частини таблиці.

Таблиці (за винятком таблиць у додатках) слід нумерувати арабськими цифрами у межах розділу (наприклад, таблиця 2.1 – перша таблиця другого розділу).

Таблиці у додатках повинні містити назву та позначення за нумерацією додатків.

На всі таблиці мають бути посилання в тексті, які складаються зі слів «табл.» із зазначенням її номера.

При оформленні вертикальні колонки таблиці нумерують тільки в тих випадках, коли у тексті на них є посилання або таблицю частково переносять. Не слід включати в таблицю графу «№ з/п». Якщо всі показники таблиці мають однакові одиниці виміру, їх подають у заголовку таблиці, якщо різні — вказують у тексті таблиці. Позначення одиниць виміру має відповідати вимогам стандарту.

Заголовок боковика та граф таблиці слід друкувати з великої літери в однині, підзаголовки граф — з малої, якщо вони є про­довженням заголовка, або з великої, якщо вони мають самостійне значення. У кінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять.

Не слід розділяти заголовки і підзаголовки боковика та граф таблиці діагональними лініями.

Горизонтальні і вертикальні лінії, що розмежовують рядки таблиці, можна не креслити, якщо їх відсутність не ускладнює користування таблицею.

Заголовки граф, як правило, друкують паралельно рядкам таблиці. За необхідності допускається перпендикулярне розміщення заголовків граф.

Шапку таблиці треба відокремлювати лінією від тексту таблиці.

Таблицю розміщують після першого посилання на неї в тексті.

Якщо таблиця виходить за формат сторінки, то її поділяють на частини, які розміщують одна під одною.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 199 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...