Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Державна символіка України та її історичне походження



Україна як суверенна держава має власні державні симво­ли. Державні символи це закріплені в законодавстві країни офіційні знаки (зображення, предмети) чи звукові вираження, що в короткій формі виражають одну чи кілька ідей політично­го, національного, історичного характеру й символізують суве­ренітет держави.

Згідно зі ст. 20 Конституції України державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб Украї­ни й Державний Гімн України.

Державний Прапор України

Державний Прапор України — стяг із двох рівновеликих го­ризонтальних смуг синього й жовтого кольорів. Державний прапор шляхом добору певних коль­орів символізує певні ідеї національно-політич­ного та історичного характеру. Відповідно до За­кону України від 28 січня 1992 р. «Про Державний Прапор» Верховна Рада визначила співвідношення ширини прапора до його довжини як 2:3. Закон передбачає підняття прапора на бу­динках органів державної влади й управління, органів місцево­го самоврядування, дипломатичних представництв України за кордоном, під час офіційних зустрічей на найвищому рівні, на відкритті спортивних змагань. Державний Прапор синьо-жов­того кольору є на морський судах та літаках міжнародних рей­сів України.

Синьо-жовті кольори вперше згадуються близько 1410 р. на корогвах Галицько-Волинського князівства. На них ще на синьому полі був зображений золотий лев. Жовто-блакитний прапор мали й Запорозькі козаки, які використовували його в мирний час, на відміну від бойового стягу малинового ко-






Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 308 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...