Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

пристроїв



Методи розрахунку КС розглядають залежність між навантаженням, кількістю приладів необхідних, щоб обслужити це навантаження, дисципліною і якістю обслуговування. У більшості існуючих аналітичних методів розглядається лише одна ступінь шукання або пучок приладів обслуговуючий один напрямок зв'язку. Пучок - це сукупність приладів, що обслуговують, визначену групу джерел повідомлень та пропускають навантаження у визначеному напрямку.

У якості вихідної для розрахунків приймається навантаження, що надходить, , яке було б обслуговане при задоволенні всіх заявок на передавання повідомлень, при цьому вважається, що виклики, які не закінчились з’єднанням, втрачаються і не відновляються. Для визначення навантаження, що надходить, необхідно проводити виміри тривалості і кількості занять приладів, щоб визначити с - середню кількість викликів за годину найбільшого навантаження від одного джерела і t - середнє значення тривалості занять (у годинах).

При надходженні випадкових потоків викликів, інтенсивність навантаження, що створюється окремими групами джерел, неоднакове для різних годин доби. Її коливання тим більше, чим менше середнє навантаження. Тому при розрахунках часто користуються поняттям розрахункової величини навантаження YP. Для найпростішого потоку з обліком того, що відхилення навантаження визначаються нормальним законом, розрахункове значення навантаження визначається по її середньому значенню зі співвідношення

YP = Y + 0,67√y,

що показує, що в 75% розглянутих ГНН втрати не вийдуть за межі норми. При об'єднанні і розподілі навантажень користуються їх середніми значеннями, а для розрахунку кількості приладів або каналів – розрахунковими.

Найбільше часто використовується метод розрахунку кількості приладів у припущенні надходження найпростішого (пуасонівського) потоку викликів на повнодоступную КС, при дисципліні обслуговуванні з явними втратами. У цьому випадку втрати по викликах визначаються по формулі, отриманої Ерлангом і названою першою формулою Ерланга

де V - число приладів, Y - обслуговане навантаження, Р - утрати по викликах. Приведена формула дозволяє визначити утрати викликів для заданих умов або кількість приладів, необхідних для виконання норми втрат. Для зручності розрахунків ця формула табульована [] та легко може бути використана при проектуванні і розрахунку повнодоступних комутаційних схем. Коли потік відрізняється від найпростішого, можна рекомендувати перехід до еквівалентного найпростішого навантаження, що визначається середнім значенням і дисперсією.

При проектуванні КБ кількість приладів визначається для кожного пучка приладів окремо. Для неповнодоступних пучків крім інтенсивності середнього навантаження в ГНН і норми втрат, необхідно враховувати величину доступності і ряд інших факторів, що залежать від структури КС.

Формули, подібні до розподілу Ерлангу, отримані і для деяких інших умов потоку, що надходить, структури КС і дисциплін обслуговування. Ці формули досить громіздкі і розрахунок числа приладів по них досить складний При застосуванні неповнодоступних або багатоланкових схем комутації з блокуваннями складність розрахунків ще більш збільшується. З метою спрощення розрахунків були складені таблиці і номограми. Аналіз номограм показав, що з достатньою для інженерних розрахунків точністю кількість приладів на місцевих мережах, окремих вузлах комутації і ступінях шукання можна розрахувати по формулі О¢Делла:

,

де і - коефіцієнти, що залежать від конкретних умов застосування формули. А саме від величини доступності Д та втрат.

Так для Д=10 та р=0.5% V=1,7 Y + 3,3. Це рівняння зручне для проведення інженерних розрахунків, так як за допомогою таблиць коефіцієнтів та можна охопити широку область змін величин Д та р, необхідних при практичних розрахунках. При розрахунках по цім формулам число ліній округляється до більшого цілого значення.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 300 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...