Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні поняття про роботу комутаційних вузлів і АТС



Основне призначення комутаційних вузлів(КВ) - забезпечувати з'єднання вхідних і вихідних ліній, причому з’єднання може здійснюватися або з будь-яким вільним виходом, або з одним з вільних виходів заданої групи, або з якимось конкретним виходом відповідно до зазначеної адреси. Отже, КВ повинний складатися: із пристроїв для прийому адреси, пристроїв керуючих встановленням з'єднання і пристроїв, які здійснюють власне з'єднання (комутацію). Крім того, до складу КВ входять станційні і лінійні комплекти, пристрої контролю, сигналізації, джерела електроживлення й інше устаткування.

Пристрої, що здійснюють з'єднання називаються комутаційними пристроями або комутаційними приладами (Кпр). Керуючі пристрої (ПК), забезпечують встановлення з'єднання між вхідними і вихідними лініями за допомогою комутаційних приладів. Для встановлення з'єднання ПК, крім адреси повинні одержувати й іншу керуючу інформацію. До пристроїв для прийому і передачі адресної і керуючої інформації відносяться приймачі номера і кодові прийомопередавачі.

Комутаційний прилад(Кпр) - це пристрій, що забезпечує комутацію (замикання і розмикання) електричних ланцюгів під впливом керуючих сигналів. По побудові комутаційні прилади поділяються на реле, шукачі і з'єднувачі. Відрізняються вони тим, що реле мають один вхід і один вихід (позначаються 1 х 1), шукачі - один вхід і кілька виходів (1 х m), а з'єднувачі - кілька входів і кілька виходів (n x m). До складу Кпр завжди входять комутаційні і керуючі елементи. Комутаційні елементи - це контакти, що забезпечують електричне з'єднання входу з виходом.

Сукупність комутаційних елементів складає комутаційне поле (КП), що має безліч входів N і безліч виходів М. Виходи комутаційного поля можуть поєднуватися в напрямки. З'єднання входу з виходом здійснюється в точці комутації, у такий спосіб комутаційний прилад призначений для замикання і розмикання точок комутації. Входи, виходи і точки комутації мають визначену провідність. Провідністю називають число проводів, що одночасно комутуються. Вираження "трипровідна точка комутації" означає, що для здійснення одного з'єднання, у той самий момент часу, під впливом одного керуючого сигналу здійснюється замикання одночасно трьох проводів.

Комутація може бути просторовою і часовою. Комутаційне поле просторової комутації являє собою перетинання в просторі безлічі входів з безліччю виходів. Їхнє електричне з'єднання здійснюється в точках комутації. При часовій комутації не відбувається електричного з'єднання входу з виходом. Часова комутація використовується тільки в цифрових комутаційних системах, де інформація комутується в цифровій формі. Кожна 8-ми бітова комбінація, що надходить на вхід КП від одного каналу ІКМ, запам'ятовується в окремому осередку інформаційного запам'ятовуючого пристрою (ІЗП), а потім, у заданий момент часу, зчитується з неї і направляється на вихід КП. У такий спосіб інформація переноситься з одного часового інтервалу (каналу) в іншій. Точка комутації в таких КП еквівалентна одному осередкові ІЗУ.

В одному КП можуть співіснувати ланки як просторової, так і часової комутації.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 918 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...