Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 3.2



На підставі даних, наведених у ситуаціях, потрібно:

1) визначити, на які моменти необхідно звернути увагу аудитору для досягнення основної мети перевірки;

2) встановити критерії, за якими аудитору слід оцінювати об’єкти, що перевіряються.

Ситуація:1. При перевірці магазину аудитор оцінює на відповідність законодавчим нормам отримані від керівництва дані про недавно проведену інвентаризацію: матеріальну відповідальність покладено на двох комір-
ників; у картках обліку руху товарно-матеріальних цінностей не показується рух по товарах, які надійшли на дату, що передувала дню проведення інвентаризації. Звідси ці дані не доступні для осіб, які проводили інвентаризацію; звіряння результатів інвентаризації з документальним відображенням залишків проведено бухгалтером; ушкоджені товарно-матеріальні цінності враховано в документах (у тому числі й в інвентаризаційних відомостях) і не помічено.

Ситуація 2. Аудитор перевіряє дані про право власності фірми на транс­портні засоби з приводу повноти відображення останніх у фінансовій звітності. Для цього ним проведено такі процедури:

1) перевірка документів про реєстрацію транспортних за­собів;

2) перевірка документів на їх придбання;

3) перевірка фактичної наявності транспортних засобів;

4) отримання усних підтверджень від продавця транспортних засобів.

Ситуація:3. Аудитор перевіряє підприємство, що має значну частину основних засобів у вигляді будівель, для встановлення їх реального існування й дотримання підприємством обраної облікової політики.

ТЕМА 4. Планування аудиту.

Питання для обговорення:

1. Суть планування в аудиті; основні етапи проведення. Дії на початку виконання завдання та розробка загальної стратегії аудиту.

2. Попереднє планування аудиту, необхідність його здійснення.

3. Діяльність при складанні договору на проведення аудиту. Лист-зобов’язання про проведення аудиторської перевірки. Основні положення та структура договору на проведення аудиту.

4. План аудиту, його зміст, документування та зміни плану під час проведення аудиту.

5. Програма аудиту: порядок складання, формат, зміни до програми, контроль за виконанням. Тести контролю та тести на відповідність.

6. Поняття суттєвості, підходи до її визначення і використання в аудиторських процедурах.

Виконати реферат на тему:

1. Методи проведення та організації аудиту.

2. Суть планування та його необхідність.

Практичні завдання:





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 182 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...