Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

V NEMOCNICI



Cedulka „ Nejíst, nepít, nekouřit ” znamená že obyvatelku jednoho ze dvou nadstandardních pokojů 1. chirurgické kliniky v Plzni čeká operace. V pokoji je televize, k dispozici je rádio i telefon. Lednička je prázdná, ale ale na co je plnit, když po operaci bývá bramborová kaše a stejně brzo se chodí domů. Endoskopická operace žlučníku: 3-4 dny hospitalizace. Klasická operace – maximálně týden. Nejvíc je mezí klienty podnikatelů, ti pořád telefonují. V místnostech je společná sprcha a WC.

Můžete dostat barevnou televizi za 120 Kč denně, video s kazetami za 160 Kč, radiomagnetofon za 100 Kč.

V nemocnicích bývají oddělení: interní, chirurgické, ortopedické, gynekologické, kožní, dětské, oddělení krčních, nosních a ušních onemocnění, oddělení intenzivní péče, oddělení neurologie, porodnice, oddělení rentgenu, pitevna. V nemocnici pracují: primář, přednosta, ošetřující lékaře, zdravotní sestry, na chirurgii v lůžkovém oddělení - sálové sestry. Může tam být i porodní asistentka, zdravotnice,

pečovatelka, opatrovnice děti.

V nemocnici vám lékaře stanoví diagnózu, provedou chirurgický zákrok, udělají EKG a krevní obraz, zrentgenují a když je všechno v porádku, propustí z nemocnice.

Odpovězte: Ответьте:

1. Byl(a) jste někdy v nemocnici?

2. Jakému lečení byl(a) jste podroben(a)?

3. Jak vypadá pokoj v nemocnici?

4. Jaké choroby se lečí v interním oddělení?

5. Proč v nemocnici dělají EKG a krevní obraz?

6. Jak dlouho člověk může být lečen v nemocnici?

Návod na zaručeně zázračný lék proti chladu a chřipce:

Sáček s mátovým čajem přelejte dobře oslazeným vařícím mlékem. Pokud chcete, můžete přidat i med. Nechame několik minut stát a pak tuto medicinu vypijeme. A pak do peřin! A žebyste nebyli nazítří jako rybičky?





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 189 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...