Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розробка кожної операції маршрутної технології



Для кожної операції вказується її назва в залежності від виду обробки.

Наприклад, токарна, свердлильна, зварювальна, наплавочна, шліфувальна і т. д.

Крім цього, описується склад робіт, які виконуються в цій операції, підбираються обладнання, пристрої та інструменти. Підбір обладнання проводиться з використанням додатку К та довідників з обладнання.

Формулювання може бути наступним:

005 Слюсарна (підготовча) – очистити деталь від бруду, іржі, масляних плям, а також зачистити установчі поверхні (центрові отвори).

Обладнання: установка для миття деталей автомобіля "Тайфун-Б"; зачищення центрових отворів виконується на свердлильному верстаті 2А118 в лещатах за допомогою зенківки Ф15.

010 Слюсарна (дефектувальна) – визначити ступінь спрацювання деталі (за заданими дефектами з вказанням допустимих розмірів для ремонту та обладнання, вимірювальних інструментів, зазначених у карті дефектування).

015 Токарна – обточити спрацьовану поверхню напрямної шийки (надання правильної геометричної форми перед наплавленням).

Обладнання: токарно-гвинторізний верстат 1К62, деталь встановлюється в центр, а обертаючий момент передається за допомогою хомута; ріжучий інструмент - різець прохідний з пластиною Т15К6; вимірювальний інструмент - штангенциркуль ШЦ-125 (ДСТ - Україна).

020 Наплавочна – 1) наплавити напрямну шийку ковзної вилки;

2) наплавити шліци вилки, наплавляючи почергово (кожен наступний шов – діаметрально протилежно для збалансування виникаючих внутрішніх напружень).

Обладнання: токарно-гвинторізний верстат 16К20 з наплавочною головкою А580-М, перетворювач АНД-1500/500, ділильна головка, штангенциркуль ШЦ-125 (ДСТ - Україна). Наплавочна проволока Нп-30Х, Ø2,5 мм.

025 Термічна (нормалізація) – зняття внутрішніх напружень; виконується при нагріві деталі в печі до t=860 оС і повільного охолодження разом з піччю.

Обладнання: термічна піч моделі Н-30.

030 Токарна – точіння наплавлених поверхонь на токарно-гвинто-різному верстаті моделі 1К62, встановлюється деталь в повідковий патрон і точиться з припуском під шліфування.

Обладнання: верстат моделі 1К62; прохідний різець з пластиною з твердого сплаву Т5К10, вимірювальний інструмент - штангенциркуль.

035 Фрезерна – фрезерувати шліци ковзної вилки.

Обладнання: універсально-фрезерний верстат 6Н-81А. Модульна фреза, штангенциркуль.

040 Термічна – в термічній печі виконати спочатку загартовування деталі, а потім відпуск.

Обладнання: термічна піч моделі Н-30, стелаж для деталей.

045 Шліфувальна – шліфувати шийку вала та шліци.

Обладнання: круглошліфувальний верстат моделі ЗА-130 з шліфувальним кругом ПП 600х40х306 С1 - С2.

Вимірювальний інструмент - мікрометр 50-75 мм, МК ГОСТ 6507-60.

050 Слюсарна – очистити деталь від технологічних забруднень.

Обладнання: слюсарний верстак, ванна для миття деталей, пістолет для обдуву стиснутим повітрям, ветош.

055 Слюсарна (контрольна) – перевірити діаметр шийки ковзної вилки, розміри шліців. (Записується в кінці маршрутної технології і має за мету перевірити якість виконаної роботи. Ця робота виконується як самим робітником, так і робітником відділу технічного контролю. Для цього необхідно вказувати, які розміри перевіряються, якими інструментами і в якій кількості.)

На основі маршрутної технології розробляється маршрутна карта. Тому, чим детальніше буде розроблено кожну операцію маршрутної технології, тим легше буде студенту скласти якісну маршрутно-операційну карту (пункт 2.7.1).

Детальна розробка операцій передбачає чітку постановку задачі в кожній операції з вказанням обладнання, пристроїв пристосувань, ріжучих та вимірювальних інструментів та операційних розмірів. Деякі операційні розміри вказати відразу неможливо, вони розраховуються після вибору припусків на обробку (за кожним переходом механічної операції) у пункті 2.6.2, тому зазначаються лише в маршрутно-операційній карті.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 408 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...