Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок організації технічного забезпечення при підготовці до наступу



У вичікувальному районі

При наступі з ходу батальйон займає вичікувальний район, де організовується підготовка особового складу, озброєння і техніка до майбутнього наступального бою.

У вичікувальному районі по автотехнічному забезпеченню майбутнього наступу проводяться наступні заходи:

— отримують прибуваючу на поповнення автомобільну техніку;

— організовують спеціальну підготовку водіїв і ремонтників;

— вирішують питання підготовки автомобільної техніки;

— проводять підготовку ремонтних майстерень, евакуаційних підрозділів і складу автомобільного і бронетанкового майна;

— завершують евакуацію несправних машин і передають ремонтним засобам (на ЗППМ – збірні пункти пошкоджених машин) старшого по службі начальника пошкоджені машини, які не можуть бути відновлені на початок бою;

— отримують автомобільне і бронетанкове майно від постачаючих органів, здають непотрібне майно.

Отримання автомобільної техніки може бути організоване безпосередньо в частині, якщо автомобільна техніка доставляеться централізовано. Зазвичай за отриманням автомобільної техніки рішенням заступника командира по технічній частині на підставі нарядів постачаючого органу на склади з'єднання або обєднання прямує команда водіїв на чолі з прийомщиком-офіцером технічної частини або іншою особою, призначеним заступником командира по технічній частині. Отримана автомобільна техніка в цьому випадку доставляється в частину своїм ходом. Отриману техніку по підрозділах розподіляє командир частини з урахуванням їх укомплектованості і майбутніх бойових завдань підрозділів.

З водіями машин, БМП, БТР, танків проводяться заняття по вивченню обов'язків в бою, правил експлуатації і ремонту бронетанкової і автомобільної техніки, доведення до особового складу конкретних завдань наступального бою, проведення політичних бесід в цілях мобілізації особового складу на виконання поставленого завдання і збереження військової таємниці. З водіями проводяться практичні заняття по укриттю і маскуванню техніки, подоланню труднопрохідних і заражених ділянок місцевості, інженерних споруджень і інших перешкод, які можуть зустрітися в смузі наступу. При підготовці до нічних дій з водійським складом додатково проводяться практичні заняття по водінню машин по пересіченій місцевості без світла або зі світломаскировочним пристроєм (СМУ) і приладами нічного бачення (ПНВ), практичні заняття по орієнтуванню і виконанню робіт по ремонту і евакуації бронетанкової і автомобільної техніки вночі, вивчаються сигнали і порядок дії з них.

Основна увага в підготовці особового складу приділяється його практичній виучці, особливо особового складу евакуаційних підрозділів способам витягування застряглих машин, евакуації пошкодженої техніки. Організовується тренування ремонтників по усуненню характерних ушкоджень, в швидкому розгортанні і згортанні ремонтних майстерень на місцевості з урахуванням її захисних властивостей. При підготовці ремонтників особлива увагу приділяється навчанню техніці виконання ремонтних робіт у складі дрібних ремонтних бригад (груп) в нічних умовах, на зараженій місцевості і в обмежені терміни. У ході спеціальної підготовки з офіцерами технічної служби удосконалюються їхні практичні навички по евакуації ушкоджених машин з поля бою, відновленню їх у бої або передачі вищим ремонтно- звакуационным засобам. Усі заходи щодо підготовки особового складу автомобільної служби для дій в предстоячему бою мають бути цілеспрямованими, спрямованими на підняття польової виучки, почуття відповідальності за виконання поставленого завдання.

Підготовка автомобільної техніки полягає у виконанні робіт по ремонту і обслуговуванню, спрямованих на забезпечення безвідмовності машин.

Об'єм робіт залежить від багатьох чинників, і передусім від її технічного стану, наявності ремонтних майстерень, часу періоду підготовки до майбутнього бою, предполагаємої напруженості бою.

У підготовчий період по підготовці автомобільної техніки до майбутнього наступального бою проводяться наступні заходи:

— контрольний огляд для оцінки технічного стану автомобілів, БМП, БТР, танків та іншої техніки;

— технічне обслуговування і ремонт техніки;

— доукомплектование комплектом возимих запасних частин (ЗіПОМ), засобами підвищення прохідності, шанцевим інструментом, інструментом водія, додатковою тарою для пального і води, протипожежним інвентарем і засобами спеціальної обробки;

— дообладнання світломаскувальними пристроями, приборами нічного бачення і іншими світлототехнічними засобами;

— оновлення захисного забарвлення і розпізнавальних знаків.

У вичікувальному районі автомобільна техніка використовується обмежено, а водіям надається необхідний час для підготовки машин до майбутнього бою. Усі автомобілі, БМП, БТР, танки піддаються контрольному огляду і послідуючому технічному обслуговуванню.

При проведенні технічного обслуговування не менш 2/3 машин повинні перебувати в повній бойовій готовності. Для забезпечення надійної роботи озброєння й техніки проводиться, технічне обслуговування № 1 або 2.

Потреба в технічному обслуговуванні визначаються не стільки кількістю витрачених моторесурсів, скільки бажанням забезпечити безвідмовну і надійну роботу техніки для виконання бойового завдання. Тому в період підготовки до бою технічне обслуговування необхідно проводити в повному об'ємі і найбільшої кількості машин.

Бойовою практикою встановлено, що для попередження виходу машин з ладу по технічних несправностях в ході бойових дій бажано усім автомобілям бойової і стройової груп і артилерійським тягачам проводити чергове номерне технічне обслуговування незалежно від пробігу.

Автомобілі транспортної групи, які інтенсивно використовуються в підготовчий період по підвезенню вантажів, підвергаються технічному обслуговуванню залежно від пробігу. Проте якщо дозволяє обстановка і час, то і цій групі машин може проводитися чергове номерне обслуговування в повному об'ємі незалежно від пробігу.

При недоліку часу на проведення номерного технічного обслуговування в повному об'ємі в першу чергу - обслуговуються агрегати і механізми, що забезпечують працездатність машин і безпеку руху.

Технічне обслуговування машин проводиться водіями під безпосереднім керівництвом заступника командира по технічній частині, а там, де він непередбачений штатом, під керівництвом командира підрозділу.

Для прискорення робіт в допомогу водіям притягуються технічно грамотні солдати з підрозділів і розрахунків, використовуються ремонтні майстерні.

У підготовчий період у вичікувальному районі організовується відновлення несправних машин. У батальйоні проводиться поточний ремонт автомобільної техніки силами водіїв і ремонтників майстерні МТО-АТ. У першу чергу ремонтуються машини, бойової і стройової групи (несучі озброєння), які безпосередньо участвують в бою, і машини, які вимагають для свого відновлення менших трудовитрат.

Із складу ремонтно-відновлювального батальона бригади виділяються майстерні і тягачі, паливозаправники для організації РЕГ (ремонтно-евакуаційних груп), РЕМГ (ремонтних груп), які предназначені для надання допомоги машинам, що вийшли з ладу в ході бою, виконання поточного ремонту їх на місці або евакуації в найближче укриття з наступним ремонтом. До складу ремонтної групи зазвичай виділяються одна-дві рухомі ремонтні майстерні і машини з автобронетанковим майном, пальним і мастильними матеріалами, а до складу ремонтно-эвакуаційної групи, крім того, один-два тягача.

Тривалість роботи РЕГ установлюється з таким розрахунками, щоб забезпечити її вихід до бойового порядку батальйону до моменту виконання їм наступного завдання й одержання нового. При глибині наступного завдання батальйону (розгром у взаємодії із сусідніми батальйонами бригадних, резервів супротивника й оволодіння їх рубежем) 10-15 км і більш і темпу наступу 3-5 км/год час на виконання завдання складе від 2-3 год до 4-5 ч. Тому РЕГ батальйону звичайно ставиться завдання по мінімальній межі тривалості робіт, тобто 2-3 ч.

Машини, які зважаючи на складність ремонтних робіт або через нестачу часу не можуть бути відремонтовані в батальйоні, прямують для ремонту в ремонтну майстерню бригади. Машини, які не представляється можливим відремонтувати на початок бойових дій, вирушають по дозволу старшого начальника по службі в ремонтну частину бригади.

Евакуаційні підрозділи до наступу завкршують евакуацію несправних машин на ЗППМ бригади і готують техніку до бою.

Для безперебійного ремонту і технічного обслуговування техніки необхідно в ремонтних майстернях мати запаси АТМ.

У підготовчий період усі машини мають бути укомплектовані індивідуальними комплектами запасних частин, шанцевим інструментом, інструментом водія, засобами дезактивації, пожежогасіння.

При підготовці ремонтних майстерень до майбутнього наступательному бою необхідно в першу чергу передати усі несправні машини, які не можуть бути відновлені на початок бою своїми силами, ремонтним засобам вищестоящого по службі начальника, потім провести контрольний огляд матеріальної частини ремонтної майстерні і усунути виявлені несправності устаткування, спеціальних машин і тягачів, поповнити ремонтні майстерні автомобільним майном до встановлених норм.

Після перевірки готовності матеріальної частини ставляться завдання особовому складу ремонтної майстерні на період висунення і вказується порядок його дій в ході наступального бою.

Автомобільне майно батальон отримує із складу бригади по заздалегідь представлених заявках в технічну частину бригади. Підрозділи і їх ремонтні майстерні поповнюють свої запаси із складу частини, представляючи до призначеного часу заявки на потрібне АБТМ майно.

В період висунення до рубежу атаки

При висуненні до рубежу атаки мастерні висуваються у колоні батальйону - за своїм батальйоном в технічному замикані. Крім того до складу технічного замикання виділяються один-два резервних автомобіля, автомобіль із запасом автомобільного майна, автопаливоцистерна, тягач.

Тривалість роботи технічного замикання на місці де остановилась несправна машина визначається часом підходу головного автомобіляи слідом ідучої колони.





Дата публикования: 2015-01-26; Прочитано: 1203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...