Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Д) За обсягом інформації протоколи бувають:



а) Протокол — це один з найпоширеніших документів колегіальних органів. У ньому фіксують хід і результати проведення зборів, конференцій, засідань, нарад. У протоколах відбиваються всі виступи з питань, що розглядаються, і рішення, ухвалені в результаті обговорення. Вони оформляються на підставі записів і стенограм, зроблених у ході засідань.

б) Протокол веде секретар або інша спеціально призначена особа.

в) Протоколи загальних зборів (нарад) підписують голова й секретар, а протоколи засідань комісій — усі члени президії.

г) Текст протоколу складається з двох частин: вступної та основної. У вступній частині вказується дата проведення зборів, зазначаються прізвища та ініціали всіх присутніх. За великої кількості присутніх (більше 10 осіб) робиться позначка цифрою. У цій частині подається порядок денний зборів з переліком питань, що розглядаються. Основ­ний текст протоколу поділяється на розділи, які відповідають пунктам порядку денного. Кожний розділ містить такі частини: « СЛУХАЛИ», «ВИСТУПИЛИ», «УХВАЛИЛИ ». Ці слова треба писати великими лі­терами з нового рядка. Після них ставлять двокрапку. Кожний розділ пишеться з абзацу.

д) За обсягом інформації протоколи бувають трьох видів:

· стислі (записуються питання, які обговорюються, прізвища допо­відачів і виступаючих, прийняті рішення);

· повні (стисло записуються виступи доповідачів, інших осіб, що беруть участь в обговоренні питання);

· стенографічні (дослівно фіксується весь хід засідання).





Дата публикования: 2015-01-24; Прочитано: 1926 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...