Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теплова інфрачервона аерозйомка при рішенні задач контролю стану залізничного полотна



Рис. 4.6 - Супротивне розташування зон обводнення свідчить про наявність між ними гідравлічного зв’язку під полотном залізниці

Рис. 4.7 - Підпружування залізничним полотном тимчасового поверхневого водотока

Рис. 4.8 - Порушення дренажного стоку

Рис. 4.9 - Підпружування природного стоку шосейною дорогою

Весною 1999 р. ДНВП «Аерогеофізика» була виконана теплова ІЧ аерозйомка залізниці в Орловській області на ділянці Орел - Єлець за замовленням Московської залізниці з метою визначення можливості вживання теплової ІЧ аерозйомки для контролю стану полотна залізниці.

Зіставлення матеріалів денної і нічної зйомок із залученням даних зйомки у видимому діапазоні дозволяє достатньо однозначно виконати дешифрування і інтерпретацію, а також зробити аргументовані висновки про причини формування реєстрованих радіаційних контрастів. Слід зазначити, проте, що можливість виявлення схованих лінз води реалізується тільки в тих випадках, коли вони роблять вплив на стан денної поверхні. Лінзи води, розташовані під могутньою товщею порід теплова зйомка «побачити» не може, якщо при цьому вода не просочується на поверхню. Одержані матеріали довели, що теплова зйомка дозволяє виявляти місця надмірного зволоження ґрунтів, навіть у тих випадках, коли вони закриті рослинністю, найбільш інформативні при цьому матеріали нічної зйомки.

У процесі виконаних дослідно-методичних робіт були вирішені методичні питання. ІЧ аерозйомку для виявлення ділянок підтоплення залізничного полотна слід виконувати в умовах позитивних температур повітря при повній відсутності опадів (у літній або пізньовесняний період). Для упевненого дешифрування і інтерпретації необхідно зіставити матеріали денної і нічної зйомок. Денна зйомка повинна виконуватися при безхмарній погоді.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 232 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...