Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Політико-правове середовище МЕВ



Це середовище узгоджує механізм регулювання взаємовідносин міжнародних суб’єктів.

Існують поняття:

1. Міжнародна політика — це сукупність методів і засобів, направлених на досягнення цілей і завдань, що випливають з інтересів суб'єктів міжнародних відносин.

2. Зовнішня політика — це діяльність держави у сфері зовнішніх відносин, яка витікає з інтересів країни та її суб'єктів.

Як бачимо, «міжнародна політика» є більш агрегованим і ширшим поняттям, а «зовнішня політика» — більш вузьким і прикладним.

Міжнародно-економічні відносини функціонують у певній нормативно-правовій сфері, всі країни повинні дотримуватися цих норм тому, що вони узгоджують політичні інтереси країн.

1. 1. кожна країна зацікавлена в прогресивному розвитку економіки, що викликає формування стійкої політики.

2. 2. інтерес до вигідної зовнішньо-економічної діяльності, що підвищує життєвий рівень населення

3. 3. інтереси до забезпечення міцної і надійної обороноздатності

4. 4. володіння найновішою інформацією

5. 5. розвиток науки та володіння сучасними технологіями

6. 6. розвиток соціальної і культурної сфер

7. 7. підвищення загального престижу країни.

На основі цих інтересів формуються взаємовигідні відносини, важливу роль в яких відіграє політична стабільність країни – невелика ймовірність зміни їх політичного статусу, протягом тривалого часу, протилежністю цьому є політичний ризик плюс можливість політичних переворотів, конфіскація майна і т. д.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 243 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...