Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок формування та повноваження місцевих державних адміністрацій, їх структура



Кандидатури на посади голів обласних державних адміністрацій на Розгляд Кабінету Міністрів України вносяться Прем'єр -міністромУкраїни. Кандидатури на посади голів районних державнихадміністрацій на Розгляд Кабінету Міністрів України вносятьсяголовами відповідніх обласних державних адміністрацій. на шкірнопосаду вноситися одна кандидатура.Перший заступник та заступники Голова обласної, районноїДЕРЖАВНОЇ адміністрації прізначаються на посаду головою відповіднообласної, районної ДЕРЖАВНОЇ адміністрації за ПОГОДЖЕННЯ зКабінетом Міністрів України.Керівнікі Управлінь, відділів та других структурнихПідрозділів місцевіх державних адміністрацій прізначаються напосаду та звільняються з посади головами відповідніх державнихадміністрацій за ПОГОДЖЕННЯ з органами віконавчої власти ВИЩОГОуровня в порядку (1374 - 99 -п), что візначається Кабінетом МіністрівУкраїни.

До відання місцевих державних адміністрацій у межах і формах, визначених Конституцією і законами України, належить вирішення питань: 1) забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян; 2) соціально-економічного розвитку відповідних територій; 3) бюджету, фінансів та обліку; 4) управління майном, приватизації та підприємництва; 5) промисловості, сільського господарства, будівництва, транспорту і зв'язку; 6) науки, освіти, культури, охорони здоров'я, фізкультури і спорту, сім'ї, жінок, молоді та неповнолітніх; 7) використання землі, природних ресурсів, охорони довкілля; 8) зовнішньоекономічної діяльності; 9) оборонної роботи та мобілізаційної підготовки; 10) соціального захисту, зайнятості населення, праці та заробітної плати. Місцеві державні адміністрації вирішують й інші питання, віднесені законами до їх повноважень.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 1467 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...