Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порушення провадження у справі



Коментована частина встановлює триденний строк протягом якого суд повинен перевірити позовну заяву на відповідність вимогам, встановлених в ст. ст. 54-58 ГПК України, та винести ухвалу про порушення провадження.

Ухвала про порушення провадження повинна відповідати встановленим законодавцем в ст.. 86 ГПК України вимогам, а саме:

1) найменування господарського суду, номер справи і дату винесення ухвали, найменування сторін, ціну позову, вимогу позивача, прізвища судді (суддів), представників сторін, прокурора, інших осіб, які брали участь у засіданні (із зазначенням їх посад);

2) стислий виклад суті спору або зміст питання, з якого виноситься ухвала;

3) мотиви винесення ухвали з посиланням на законодавство;

4) висновок з розглянутого питання;

5) вказівку на дії, що їх повинні вчинити сторони, інші підприємства, організації, державні та інші органи та їх посадові особи у строки, визначені господарським судом.

В коментованій частині встановлені особливі, притаманні саме цьому виду ухвал вимоги, які суддя повинен відобразити в ухвалі, а саме в ній вказується:

1) про прийняття позовної заяви;

2) призначення справи до розгляду в засіданні господарського

суду;

3) про час і місце його проведення, необхідні дії щодо підготовки справи до розгляду в засіданні.

Ухвала про порушення провадження надсилається всім сторонам, визначених у позовній заяві, а також іншим підприємствам, установам, організаціям, державним та іншим органам, у випадках, коли від них витребуються документи, відомості та висновки або їх посадові особи викликаються до господарського суду.

Адреса на яку надсилаються процесуальні документи, суд визначає ту, яка вказана в позовній заяві заявником. У разі якщо такої інформації немає, суд виходить із даних, які містяться в ЄДРПОУ. У разі не знаходження сторони за адресою, визначеною в ЄДРПОУ - така сторона все-рівно вважається повідомленою належним чином.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 413 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...