Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Роль Великобританії у світовому господарстві на сучасному етапі



Участь в ЄС створило нову ситуацію у відносинах між Великобританією і вивільненими країнами. Лондон прагнув там, де це можливо, зберегти в них власні важелі і сфери впливу. З цією метою він почав активні зусилля для того, щоб пом'якшити для країн Співдружності негативні наслідки ліквідації системи імперських преференцій і фактичного розвалу стерлінгової зони. Не в останню чергу завдяки діяльності держави вдалося забезпечити "виживання" Співдружності, число учасників якого досягає 50. У нових умовах у Великобританії з'явилася можливість будувати свої відносини з країнами, що розвиваються на "колективної" основі, зокрема на базі Ломейсько конвенції, дія якої поширюється на 69 держав Африки, басейнів Карибського моря і Тихого океану.

Через два десятиліття після вступу Великої Британії в ЄС складається нова модель її участі в системі міжнародних відносин, яку - чим далі, тим більше - буде визначати зміст Єдиного європейського акта, що передбачає підвищення ролі наднаціональних органів ЄС, а також Маастрихтського договору про Європейський Союз, найважливішими цілями якого є створення економічного і валютного союзу і проведення країнами ЄС, у тому числі і Великобританією, спільної зовнішньої політики та політики безпеки.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 718 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...