Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок призначення прокурорів. Класні чини працівників органів прокуратури України



(…) порядок призначення прокурорів та дострокового їх звільнення із займаної посади. Усі прокурори (районів, міст, областей, спеціалізованих прокуратур тощо) призначаються і звільняються з посади Генеральним прокурором. Тобто за ПРИНЦИПОМ ЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ПРОКУРОРСЬКОГО НАГЛЯДУ.

_________________________

КЛАСНІ ЧИНИ ПРАЦІВНИКІВ ОРГАНІВ ПРОКУРАТУРИ УКРАЇНИ - спец, звання, які відповідно до Закону України «Про прокуратуру» (1991) присвоюються прокурорам, слідчим та ін. працівникам органів прокуратури. Порядок встановлення і присвоєння класних чинів визначається Положенням про класні чини працівників органів прокуратури України, затв. ВР України 6.XI 1991. Встановлено 10 класних чинів: держ. радник юстиції України; держ. радник юстиції 1, 2 і 3 класу; ст. радник юстиції, радник юстиції, мол. радник юстиції; юрист 1, 2 і 3 класу.

Присвоєння класного чину відбувається у послідовному порядку з урахуванням ділових і особистих якостей працівника відповідно до його посади та стажу роботи. Як виняток, присвоєння вищого класного чину працівникові, незалежно від посади, яку він займає, і строку перебування у певному чині, може мати місце за зразкове виконання служб, обов'язків, ініціативу в роботі, ін. значні заслуги, з урахуванням стажу роботи. Згідно із Законом «Про прокуратуру» класні чини держ. радника юстиції України, держ. радника юстиції 1, 2 і З класу присвоюються Президентом України, ін. класні чини — Генеральним прокурором України. Особи, яким присвоєно класні чини, перебувають у них довічно. Позбавлення класного чину може мати місце при звільненні працівника з органів прокуратури за проступки, що ганьблять його. У разі грубих порушень працівником прокуратури служб, обов'язків чи негідної поведінки його можуть понизити в чині. Працівникам, які мають класні чини, виплачуються грош. надбавки до посад, окладів. Під час виконання служб, обов'язків вони носять формений одяг з відповідними





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 416 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...