Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сутність та завдання кадрової політики на сучасних підприємствах



Кадрова політика – це сукупність соціально-правових, організаційно-економічних і психологічних заходів в держави з формування. Використання і відтворення трудового (кадрового) потенціалу.Кадрова політика має за головну мету забезпечення сьогодні та у майбутньому кожної посади і робочого місця персоналом належної кваліфікації. Основними завдання кадрової політики є:- своєчасне забезпечення підприємства (організації) персоналом необхідної якості й у достатній кількості;- забезпечення умов реалізації передбачених трудовим законодавством прав і обов’язків громадян;- раціональне використання трудового потенціалу;- формування і підтримання ефективної роботи трудових колективів.Основні різновиди кадрової політики:- політика добору кадрів;- політика профнавчання;- політика оплати праці;- політика формування надрових процедур;- політика соціальних відносин.Кадровою політикою традиційно вважають систему правил і норм, що приводять людські ресурси організації у відповідність до стратегії компанії. Тому методи роботи з персоналом фірма (підприємство) використовує згідно з обраною концепцією бізнесу.Метою кадрової політики є забезпечення збалансованості процесій поновлення та збереження кількісного та якісного складу кадрів. Безумовно, що основними факторами впливу на кадрову політику фірми є стан зовнішнього середовища та ситуація на ринках послуг і праці.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 227 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...