Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Програма рішення задачі



Алгоритм є формалізованим представленням логіки процесу рішення задачі незалежно від форми, у якій він виражений. Природно, його не можна вважати остаточним продуктом усього ходу підготовки задачі для рішення за допомогою ЕОМ. Це проміжна ланка, що завершує складний акт людини по розробці схеми рахунка. Для реалізації алгоритму обчислювальною машиною має бути ще один етап трансформації, що виконує людина, - лінгвізація алгоритму на одній з алгоритмічних мов програмування. Тільки після цього буде отриманий продукт, що з повною підставою можна буде назвати програмою для ЕОМ.

Але й у цьому випадку процес трансформації ще не довершений. Алгоритмічна мова програмування будь-якого рівня, а особливо високого, скоріше пристосована до людини, до звичних їй способів вираження вказівок, операцій, дій. Обчислювальна машина "розуміє" тільки мову двійкових кодів. Перехід від мовних засобів, що пристосовані до людини, до мови самої машини здійснюється вже обчислювальним середовищем, що містить необхідні засоби трансформації.

Але справа не тільки, та й не стільки, у цьому. У залежності від громіздкості задачі, обсягу оброблюваної інформації, організації цієї обробки, типу обчислювальної машини, наявності в складі машини різних засобів виводу-введення-висновку і збереження даних, особливостей операційної системи програма, що відповідає конкретному алгоритму, може істотно відрізнятися, хоча мова програмування може бути й одним.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 187 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...