Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання. 1. На листі Лист 1 створити допоміжну таблицю:



1. На листі Лист 1 створити допоміжну таблицю:

Норми відшкодування витрат на відрядження
в межах України та близького зарубіжжя

Назва країни   Норма добових витрат
Грузія  
Білорусь  
Литва  
Латвія  
Росія 94,5
Україна  
Туркменістан  
Таджикистан  
Казахстан  

2. На листі Лист 2 створити таблицю наведеної нижче форми:

Прізвище працівника Код країни Країна Кількість днів відрядження Нарахування за 1 добу Сума нарахувань
Іванов П.В.        
Шевченко М.Н.  

 
     
Петров А.М.     94,5  
Біляр Т.К.  

 
     

Вказівки до виконання:

· Заповнити назви граф таблиці та графи Прізвище працівників та Кількість днів відрядження.

· Відобразити панель інструментів Форми. Вибрати елемент управління Поле со списком. Мишею намалювати рамку для створюваного списку комірці С3 (графа Країна). Натиснути праву кнопку миші, вибрати пункт Формат объекта. В діалоговому вікні на вкладці Элемент управления в полі Формировать список по диапазону вказати комірки А2:А10 з листа Лист 1. В полі Связать с ячейкой вказати комірку В3 (відповідну комірку графи Код країни). В полі Количесво строк списка ввести 9, що відповідає кількості найменувань в списку на листі Лист 1. Зі створеного списку вибрати необхідну країну, при цьому в полі Код країни буде автоматично відображено код вибраної країни.

· Для розрахунку графи Нарахування за 1 добу необхідно скористатися функцією ИНДЕКС(), яка знаходиться в категорії Ссылки и массивы. В полі Массив вибрати комірки В2:В10 листа Лист 1, в яких визначено Норму добових витрат. В полі Номер строки вказати комірку В3 (відповідну комірку Коду країни). Поле Номер столбца залишити порожнім.

· Обчислити графу Сума нарахувань.

3. Надрукувати копію екрану з виконаною роботою.

4. На листі Лист 3 створити аналогічну таблицю для оплати відряджень в країни Грузія, Литва, Росія, Туркменістан працівникам Шеремет П.К., Бондар Т.В., Лупу Т.Ф., Терлецький П.М. на 10, 7, 12 та 8 діб відповідно.

5. Надрукувати побудовану таблицю.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 208 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...