Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Val (рядковий вираз)- числове значення



Наприклад, у текстове поле txtа введений рядок 5, для участі в обчисленнях txtа необхідно перетворити в число. Val(txta.Text)=5.

Приклад 2. Для форми, отриманої за умовою приклада 1, створити програмний код. Виконання:

1) Відчинити проект Лінійний алгоритм -

меню File —> команда Open Project —> зазначити папку й ім'я файла

—> кнопка Открыть.

На екрані повинна з'явитися форма. У випадку відсутності форми після відкриття проекту варто виконати:

меню View —> команда Project Explorer —> у відчинившомуся вікні розкрити папку Projectl (Лінійний алгоритм) —> папку Forms —> двічі клацнути по Forml.

2) Двічі клацнути по кнопці Розрахунок і з'явитися вікно Code (рис.2), у якому в лівому випадаючому списку утримується перелік усіх елементів проекту, а в правому випадаючому списку - відповідні їм процедури. При цьому для кнопки cmdRachet відкрита процедура Click, що відповідає нашим потребам. Крім того Visial Basic навіть надав початок і кінець потрібної процедури, необхідно дописати її зміст (див.рис.2).

Оскільки вихідні дані і результати вводяться через текстові вікна, а в програмі йде обчислення з числами, використовується функція перетворення текстових даних у числові - val. Обмежень на форму представлення чисел немає, тому перемінні не об'являються (по умовчанню - Single).

 
 

Рисунок 2 - Вікно програмного коду проекту Лінійний алгоритм.

3) У лівому випадаючому списку викликати елемент cmdVixod, а в правому - Click. Ввести оператор закінчення роботи програми - End.

4) Виконати написану програму:

меню Run — > команда Start> ввести у вікно Перемінна а число 5, а у вікно Перемінна c - число 6 —> клацнути по кнопці Розрахунок

—> у вікні Результат y повинне утворитися число 150.

5) Завершення роботи з програмою виконується клацанням по кнопці Вихід.

У випадку допущених помилок видається повідомлення й у тексті програми помилковий оператор виділяється кольором. Варто виправити помилку і знову спробувати виконати програму.

6. Реалізація розгалужених алгоритмів.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 341 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...