Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Створення винесень



На панелі Малювання вибираємо список Автофигуры- Винесення (див. рис. 17)

Рисунок 17 - Вікно Винесення

Створення винесення або підпису з лінією винесення

1. На панели инструментов Малювання натисніть кнопку Автофигуры і виберіть команду Винесення, а потім — потрібний тип винесення.

2. Клацніть те місце, куди варто уставити винесення, або скористайтеся перетаскуванням, а потім уведіть текст винесення.

3. Розміри винесення змінюються шляхом перетаскування її маркеров изменения размера. Положення винесення змінюється шляхом перетаскування.

Зміна винесення

Існує можливість зміни линий лінійных винесень. Лінії інших винесень не можуть бути змінені.

1. Виділите винесення, формат якого варто змінити.

2. У меню Формат виберіть команду Автофигура, а потім — вкладку Напис.

3. Натисніть кнопку Формат винесення.

4. Виберіть потрібні параметри.

Використання написів для додавання винесень і підписів

1. На панели инструментов Малювання натисніть кнопку Напис .

2. Для вставки напису стандартного розміру клацніть документ.

Для зміни розмірів напису використовуйте перетаскування. Для збереження пропорцій напису при перетаскуванні утримуйте натиснутої клавішу SHIFT.

3. Перетягнете напис на потрібне місце.

2.6. Текстові ефекти WordArt.

Текстові ефекти WordArt- Команда Вставка- Малюнок -об'єкт WordArt (рис.18.).

Рисунок 18 - Діалогове вікно колекції WordArt

Вставка об'єктів

У Windows існує технологія, що дозволяє одним додаткам використовувати інформацію, створювану і редагува іншими додатками.

Називається ця технологія Object Linking and Embedding (OLE). У перекладі на росіянин це означає об'єктне зв'язування і вбудовування.

При вбудовуванні об'єкта він стає частиною документа. Для його редагування потрібно активізувати додаток, у якому об'єкт був створений (такий додаток називається батьківським), внести необхідні зміни і закрити батьківський додаток. Після цього внесені зміни відіб'ються на документі, що містить об'єкт.

Для активізації-вікна Об'єкт (див. рис.18) варто скористатися командою Об'єкт із меню Вставка. Доступні типи об'єктів утримуються в списку Тип об'єкта, з якого необхідно вибрати потрібен. Прапорець Поверх тексту дозволяє помістити об'єкт у графічний шар. Допускається розміщення об'єкта перед або за текстом і іншими об'єктами. Щоб вмонтувати об'єкт у поточний абзац, де він буде поводитися як звичайний текстовий символ, цей прапорець потрібно зняти. Прапорець У виді значка дозволяє зберігати в тексті не сам об'єкт, а тільки його піктограму.

Рисунок 19 - Вікно вставки об'єкта в документ Word

Цю можливість можна рекомендувати, якщо об'єкт великих розмірів і його значок займає набагато менше місця.

Після натискання у вікні Об'єкт кнопки ОК відбудеться активізація програми, що працює з об'єктами обраного типу. Зробивши дії по редагуванню об'єкта, батьківський додаток варто закрити і повернутися в Word. Перед цим обновити об'єкт, що утримується в документі Word. Якщо зробити, то при закритті додатка з'явиться запит: чи варто обновляти об'єкт у документі Word. Для того щоб відновлення відбулося, потрібно відповісти ствердно. Звичайно для цього служить кнопка ОК.

Якщо об'єкт, що Ви хочете вставити в документ, існує у виді файлу, у діалоговому вікні Вставка об'єкта варто перейтидо сторінки Створення з файлу. Використання цієї сторінки аналогічно роботі з будь-яким діалоговим вікном вибору файлу. Прапорець Зв'язок з файлом дозволяє установити залежність між об'єктом на диску й об'єктом у документі. Зміни у вихідному файлі будуть автоматично відбивати на об'єкті в документі Word.

Вставка малюнків.

1. Команда Вставки-Малюнка-Картинки (рис.20).

2. Команда Вставка-Объект-Microsoft Clip Gallery (рис.20).

Рисунок 20 - Діалогове вікно Вставки картинки





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 289 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...