Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 25. Призначення, порядок і правила сигналетичної фотозйомки



Впізнавальна (сигналетична) фотозйомка застосовується для наступного впізнання, розшуку й реєстрації живих осіб, а також для впізнання трупів. У цих випадках виготовляють два 'поясних знімки особи - у фас і правий профіль, без головного убору, з вух прибирають волосся, відкриваючи вушні раковини. Горизонтальна лінія об'єктива повинна проходити через зовнішні кути очей і верхню третину вушної раковини. Якщо на лівій стороні обличчя є особливі прикмети, то роблять знімок' лівого профілю. За необхідності виготовляють також знімок у 3/4 повороту голови, особливу увагу звертають на умови освітлення, які не повинні створювати зайве освітлених ділянок, тіней тощо. Масштаб впізнавального фотознімка 1:7, фон фотографії нейтральний безтіньових зображень голови.

Впізнавальний знімок трупа виготовляють за тими ж правилами, але до фотознімка правого додають лівий профіль. Якщо обличчя спотворене, то спочатку проводять так званий "туалет"- зашиваються рани, прибирається бруд, робиться відповідна зачіска та підфарбовування окремих ділянок на обличчі. Особливі прикмети фотографують у крупному масштабі за правилами вимірювальної фотографії. Забороняється вдягати на труп одяг, який йому не належав.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 443 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...