Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правила утворення гімнастичних термінів



Найбільш розповсюджений засіб створення термінів – надання нового термінологічного значення словам (переусвідомлення). До таких термінів в гімнастиці належать, наприклад: міст, вхід, перехід, вихід та інші. Нерідко терміни утворюються шляхом словоскладання, наприклад: різновисокі (бруса), та інші, а також за допомогою відтворених слів та словосполучень, надання імені першого виконавця. Поряд з названими в гімнастиці використовуються спеціальні способи утворення термінів.

В якості термінів використовуються корені окремих слів, наприклад: вис, упор, мах, хват сід та інші.

Терміни, що визначають статичні положення утворюються в залежності від умов опори. Наприклад: упор на передпліччях, упор на руках, упор на колінах, стійка на лопатках, стійка на голові, стійка на руках та ін.

У деяких випадках при утворенні термінів враховується положення тіла в просторі. Наприклад: вис, вис кутом, вис зігнувшись, прогнувшись, горизонтальний вис.

Терміни махових вправ утворюються з урахуванням структурної ознаки, яка підкреслює особливості руху, його суть. Наприклад: підйом махом вперед, підйом розгином, підйом двома чи однією та ін.

Терміни стрибків та зіскоків визначаються в залежності від положення тіла у фазі польоту. Наприклад: стрибок зігнувши ноги, ноги нарізно.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1896 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...