Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Внутрішня медицина 4 страница



A * Тромбоз коронарної артерії

B Мікроциркуляторні зміни

C Атеросклероз коронарної артерії

D Спазм коронарної артерії

E Дифузний кардіосклероз

154 Фельдшер ФАПу при обстеженні пацієнта Т., 38 років, пальпаторно виявив локальний біль в точці Дежардена. Яке захворювання можемо запідозрити?

A * Хронічний панкреатит

B Хронічний гастрит

C Хронічний ентерит

D Хронічний холецистит

E Хронічний гепатит

155 До фельдшера ФАПу звернулась хвора Б., 68 років, яка понад 10 років перебуває на диспансерному обліку з приводу виразкової хвороби шлунка, зі скаргами на втрату апетиту, відразу до м’яса та риби, схуднення, загальну слабкість. Про що свідчать такі симптоми?

A * Малігнізація виразки

B Хронічний панкреатит

C Хронічний гепатит

D Стеноз воротаря

E Пенетрація виразки

156 До фельдшера ФАПу звернулась пацієнтка П., 37 років, зі скаргами на болі ниючого характеру по всьому животу, але частіше в лівій здухвинній ділянці, які виникають через 7-8 годин після їди, вночі або під ранок. Ваш попередній діагноз.

A * Хронічний коліт

B Хронічний гастрит

C Хронічний ентерит

D Хронічний холецистит

E Хронічний гепатит

157 До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт Р., 56 років, зі скаргами на проноси з виділенням слизу. З анамнезу відомо, що пацієнт хворіє на хронічний коліт. З якого відділу кишечника потрібно розпочати глибоку методичну ковзну пальпацію за Образцовим та Стражеско?

A * Сигмоподібної ободової кишки

B Висхідної ободової кишки

C Поперечної ободової кишки

D Низхідної ободової кишки

E Сліпої кишки

158 До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт Р., 20 років, зі скаргами на болі ниючого характеру в поперековій ділянці, підвищення t0 тіла до 38,50С. Симптом Пастернацького позитивний справа. Загальний аналіз сечі: лейкоцитурія. Ваш попередній діагноз.

A * Гострий пієлонефрит

B Хронічний холецистит

C Хронічний гломерулонефрит

D Гострий гломерулонефрит

E Нирковокам’яна хвороба

159 Фельдшер ФАПу доставив пацієнта С., 52 років, в реанімаційне відділення з приводу гострої ниркової недостатності. Назвіть механізм виникнення даного захворювання.

A * Зниження клубочкової фільтрації

B Запалення ниркової миски

C Запалення збірних трубок

D Підвищена секреція реніну

E Підвищена секреція альдостерону

160 До фельдшера ФАПу звернулась хвора Д., 34 років, зі скаргами на відчуття серцебиття, дратівливість, поганий сон. Об’єктивно: хвора збуджена, екзофтальм, блиск очей, збільшення щитоподібної залози. ЧСС - 120 уд./хв. Ваш попередній діагноз.

A * Дифузний токсичний зоб

B Ендемічний зоб

C Гіпотиреоз

D Туберкульоз легень

E Стабільна стенокардія напруження

161 Фельдшер ФАПу прибув на виклик до хворого Т., 42 років, діагностував гіперглікемічну кому. Порушення якого виду обміну приводить до утворення кетонових тіл?

A * Жирового

B Білкового

C Вуглеводного

D Вітамінного

E Мінерального

162 Фельдшер ФАПу прибув на виклик до пацієнта М., 25 років, аускультативно виявив у нижній частці правої легені бронхіальне дихання, там же визначив посилення голосового тремтіння. При якому захворюванні посилюється голосове тремтіння?

A * Негоспітальна пневмонія

B Емфізема легень

C Прогресуюча стенокардія

D Бронхіальна астма

E Гострий бронхіт

163 До фельдшера ФАПу звернувся хворий Н., 36 років, зі скаргами на болі в променево-зап’ястних та дрібних суглобах кистей і стоп, ранкову скутість. Дрібні суглоби кистей і стоп набряклі, болючі при рухах і пальпації. Ваш попередній діагноз.

A * Ревматоїдний артрит

B Деформуючий остеоартроз

C Ревматизм

D Системний червоний вовчак

E Системна склеродермія

164 Фельдшер ФАПу доставив хвору К., 36 років, в ревматологічне відділення з приводу ревматоїдного артриту. Назвіть найбільш ранній клінічний симптом даного захворювання.

A * Ранкова скутість суглобів кистей

B Ульнарна девіація кистей

C Атрофія м’язів

D Геморагічний висип

E Носові кровотечі

165 Фельдшера ФАПу викликали до хворого Н., 30 років, у якого через 40 хвилин після укусу бджоли в губу почали набрякати губи, повіки, голос став охриплим, з’явився “гавкаючий” кашель, дихання стало утрудненим. Який стан розвинувся у пацієнта?

A * Набряк Квінке

B Кропив’янка

C Анафілактичний шок

D Бронхіальна астма

E Контактний дерматит

166 У хворого на бронхіальну астму почався сухий кашель, виникла гостра нестача повітря, дихання утруднилось, видих здійснюється зі свистом і чути на віддалі. Який препарат потрібно приготувати для надання невідкладної допомоги?

A * Розчин еуфіліну

B Розчин корглікону

C Розчин строфантину

D Розчин глюкози

E Розчин дибазолу

167 У хворої З., 68 років, відмічається виділення великої кількості харкотиння (більше 300 мл) "повним ротом", з неприємним запахом. Про яке захворювання можна подумати?

A * Абсцес легень

B Інфаркт легені

C Рак легені

D Бронхіальна астма

E Крупозна пневмонія

168 На прийом звернулася хвора 48 р. зі скаргами на головний біль у потиличній ділянці, шум у вухах, швидку втомлюваність, фізичну слабкість. Об’єктивно: межі серця розширені вліво. Вислуховується акцент другого тону над аортою. Ps – 95/хв. АТ – 185/100 мм рт.ст. Вкажіть, яке усладнення є найбільш поширеним для даного захворювання?

A * Гіпертонічний криз

B Серцева астма

C Інфаркт міокарда

D Судинна недостатність

E Інсульт

169 Хворий 53 р. звернувся зі скаргами на інтенсивний тривалий стискаючий біль у ділянці серця, який віддає у ліву руку і під ліву лопатку. Біль не зникає після приймання нітрогліцерину.Об’єктивно: хворий блідий, вкритий холодним потом, кінчик носа та видимі слизові оболонки ціанотичні. Ps – 96/хв., АТ 90/60 мм рт. ст. Вкажіть, яке дослідження першочегово необхідно провести хворому для встановлення діагнозу?

A * Електрокардіографію

B Біохімічний аналіз крові

C Загальний аналіз крові

D Загальний аналіз сечі

E Рентгенограму ОГК

170 До Вас звернувся хворий зі скаргами на слабкість, підвищення t тіла, болями в колінному суглобі.З анамнезу місяць тому була ангіна. Розвиток якого захворювання можна запідозрити:

A * Ревматизм

B Ревматоїдний артрит

C Остеомієліт

D Туберкульоз кісток суглобів

E Гемартроз

171 У хворого з’явились болі в епігастрії, що виникають через 1,5-2 год після прийому їжі, голодні, нічні болі, нудота. Болі знімаються прийомом їжі. Яке захворювання ви запідозрили?

A * Виразка 12 палої кишки

B Рак шлунка

C Рак кишечника

D Виразка шлунка

E Хронічний гастрит

172 Хворий відмічає втрату апетиту, нудоту, блювання вжитою їжею, відчуття важкості, розпирання та біль у надчеревній ділянці. Даний стан хворий пов’язує зі споживанням напередодні гострої недоброякісної їжі. Яке захворювання можна запідозрити?

A * Гострий гастрит

B Виразкову хворобу

C Рак шлунка

D Хронічний панткреатит

E Цироз печінки

173 Хвора 45р., скаржиться на нудоту, блювання, відчуття гіркоти у роті натще і тяжкості у правому підребер’ї, слабкість, нездужання. Погіршення самопочуття пов’язує з прийомом жирної їжі. Хворіє протягом 2 років. Об’єктивно: шкіра і видимі слизові оболонки – з жовтушним відтінком. Печінка – біля краю реберної дуги. Позитивні симптоми: Кера, Ортнера. Дуоденальний вміст: у порції “В” – лейкоцити, епітелій, жовч мутна. Клінічна картина є найбільш характерною для:

A * Холециститу

B Дуоденіту

C Гепатиту

D Цирозу печінки

E Панкреатиту

174 У хворої 20р.,через два тижні після перенесеної ангіни, раптово виникли скарги на головний біль, набряк обличчя, зменшення виділення і кров’янисте забарвлення сечі. Об’єктивно: температура тіла 37,40С, шкіра бліда, повіки припухлі. АТ-180/100 мм рт. ст. Аналіз сечі: білок - 2 г/л, еритроцити - 100 в полі зору. Про яке захворювання можна подумати:

A * Гострий гломерулонефрит

B Хронічний гломерулонефрит

C Гострий пієлонефрит

D Хронічний пієлонефрит

E Гострий цистит

175 У хворої 44 років, що страждає хворобою Верльгофа, періодично з’являються плямисті геморагії на шкірі і посилюються маткові та носові кровотечі. Що стало найбільш вірогідною причиною даного захворювання?

A * Порушення тромбоцитопоезу

B Порушення еритропоезу

C Порушення лейкопоезу

D Дефіцит вітаміну А

E Дефіцит вітаміну Е

176 Хворий 42 р. скаржиться на виражену слабкість, кровоточивість ясен, біль у горлі при ковтанні, біль у кістках, підвищення температура тіла до 39,5оС. Протягом двох тижнів хворіє ангіною, ефекту від проведеного лікування немає. Об’єктивно: стан тяжкий. На шкірі живота і кінцівок – геморагічні висипання. Мигдалики збільшені, їх поверхня вкрита брудним сірим нальотом. Пальпуються збільшені, безболісні, еластичні підщелепні, підпахвові, пахвинні лімфовузли. У крові: Hb – 70 г/л; ер. – 3,1*1012/л; лейк. 19,6*109/л; Тр. 190*109/л; еоз. –1%; п. – 3%; сегм. – 8%; лімф. – 4%; мон. – 5%; бласні клітини – 79%; ШЗЕ – 56 мм/год. Вкажіть захворювання, якому найбільше відповідає клінічна картина.

A * Лейкоз

B Анемія

C Геморагічний васкуліт

D Гемофілія

E Тромбоцитопенічна пурпура

177 Хвора 49 р. скаржиться на загальну слабкість, зниження працездатності, спотворення смаку (їсть крейду), пекучий біль у язиці після їжі, появу “заїдів” у куточках рота, підвищену ламкість нігтів, волосся. Вважає себе хворою протягом останнього року, коли на фоні порушень менструально-оваріального циклу з’явились і стали наростати вищезазначені симптоми. В аналізі крові: Hb – 65 г/л, ер. – 3,2*1012/л, кол.пок. – 0,6. В мазку крові: анізоцитоз, пойкілоцитоз. Вкажіть, для якої з анемій найбільш характерна дана клінічна картина?

A * Залізодефіцитної

B Постгеморагічної

C Гемолітичної

D Гіпопластичної

E Мегалобластичної

178 Хвору турбує загальна слабкість, мерзлякуватість, погіршення пам'яті. Вважає себе хворою упродовж 2-х років. Хвора надмірного харчування, шкірні покриви бліді, обличчя одутле. На нижніх кінцівках – набряки. Рs – 50/хв. АТ- 100/55мм рт.ст. Про який патологічний стан можна подумати?

A * Гіпотиреоз

B Ендемічний зоб

C Дифузний токсичний зоб

D Атеросклероз

E Акромегалію

179 У чоловіка 57 років, що протягом 10 років страждає на стабільну стенокардію напруги, раптово виник інтенсивний здавлюючий біль за грудиною, відчуття нестачі повітря. Після прийому 3 табл. нітрогліцерину біль зменшився, але не пройшов, через 30 хв. став нестерпним, наростала задишка. Об’єктивно: блідість шкіри, гіпергідроз. Ps 100 за 1 хв., АТ 100/60 мм рт. ст. Над верхівкою послаблений I тон і неінтенсивний систолічний шум. Який попередній діагноз?

A * ІХС. Інфаркт міокарда

B ІХС. Прогресуюча стенокардія

C Перикардит

D Розшарування аорти

E Тромбоемболія гілок легеневої артерії

180 У лікарню звернувся хворий 42 років зі скаргами на приступообразний біль за грудиною з іррадіацією в ліву лопатку. Біль з'являється при значному фізичному навантаженні, триває 5 - 10 хвилин і проходить в спокої. Хворіє 2 тижні. Який попередній діагноз?

A * ІХС. Стенокардія, що вперше виникла

B ІХС. Прогресуюча стенокардія

C ІХС. Інфаркт міокарда

D ІХС. Стабільна стенокардія напруги 2 ФК

E ІХС. Нестабільна стенокардія

181 Хворий 60 років скаржиться на біль за грудиною стискуючого характеру при ходьбі до 200 м. Біль продовжується до 10 хв., супроводжується відчуттям нестачі повітря, пітливістю. Протягом останніх 2 тижнів біль з’явився в спокої, став частішим, перестав зніматись однією таблеткою нітрогліцерину. Який найбільш імовірний діагноз?

A * ІХС. Прогресуюча стенокардія

B ІХС. Дрібновогнищевий інфаркт міокарда

C ІХС.Стабільна стенокардія IV ФК

D ІХС. Стабільна стенокардія III ФК

E ІХС. Нестабільна стенокардія

182 У хворого 50 років після надмірного вживання їжі та алкоголю раптово виник інтенсивний біль в епігастральній ділянці, який супроводжувався нудотою, блюванням та здуттям живота. Пульс 100/хв, аритмічний, екстрасистолія. АТ - 90/60 мм рт.ст. Тони серця різко послаблені. Лейкоцитоз -13,8х109/л. ЕКГ - інтервал ST у відведеннях ІІІ і aVF вище ізолінії на 6 мм. Яка патологія розвинулась у хворого?

A * ІХС. Гострий інфаркт міокарда

B Гострий панкреатит

C Гострий холецистит

D Перфорація виразки шлунка

E Харчова токсикоінфекція

183 Хворий 50 років скаржиться на появу три тижні тому сильних ангінозних нападів за грудиною з іррадіацією в шию та нижню щелепу, тривалістю до 10 хв. За останній час болі почастішали до 10-15 раз на добу. В анамнезі - зловживання алкоголем. Який найвірогідніший діагноз?

A *ІХС.Нестабільна стенокардія

B Невралгія

C ІХС. Інфаркт міокарда

D Міозит

E Алкогольна міокардиодистрофія

184 Чоловік 42 років доставлений у лікарню зі скаргам на стискаючий та пекучий біль в ділянці серця з ірадіацією в ліве плече та ліву лопатку, задишку, різку кволість. Больовий синдром виник вперше в житті після емоційного перенапруження, триває близько години. Об'єктивно: Ps - 98/хв, ритмічний. Ат - 130/80 мм рт.ст. Тони серця приглушені, шумів немає. На ЕКГ депресія сегменту ST та негативний зубець Т у відведеннях І, avL, V1-V4. Який найбільш ймовірний діагноз?

A *ІХС, Дрібновогнищевий інфаркт міокарда

B ІХС. Стенокардія напруги

C ІХС.Нестабільна стенокардія

D Невралгія

E Нейро-циркуляторна дистонія

185 У хворої К., 50 років, з мітральною вадою серця, у стоматологічному кабінеті під час екстракції зуба виник напад задишки, який супроводжувався серцебиттям, кашлем з виділенням рожевого пінистого харкотиння. Об’єктивно: стан важкий, акроціаноз, ортопное, ЧД - 36/хв. В легенях: послаблене везикулярне дихання, звучні різнокаліберні вологі хрипи. АТ - 90/50 мм. рт. ст., пульс - 120/хв. Який Ваш діагноз?

A *Гостра лівошлуночкова недостатність

B Тромбоемболія легеневої артерії

C Кардіогенний шок

D Гострий бронхоспазм

E Анафілактичний шок

186 Хворий Чоловік 38 років протягом двох тижнів відзначає зтискаючий біль у верхній третині грудини, що виникає при підйомі на 3-й поверх та триває до 5-10 хвилин. Об'єктивно: ЧСС=82 в хвилину; АТ= 120/80 мм.рт.ст. На ЕКГ: згладжені зубці Т в V1-V4. Який найбільш вірогідний діагноз?

A *ІХС.Стенокардія,що вперше виникла

B ІХС. Інфаркт міокарду

C ІХС.Стенокардія напруження III ф. к.

D ІХС. Стенокардія напруженняIV ф.к

E Вегето-судинна дистонія

187 Молода жінка втратила за 3 місяці 8 кг ваги, скаржиться на серцебиття, потовщення шиї, відчуття “комка” при ковтанні, дратливість,тремтіння пальців рук, випинання очей, субфебрильну температуру. Найбільш вірогідний попередній діагноз?

A *Тиреотоксикоз

B Істерія

C Пухлина мозоку

D Хроніосепсіс

E Ревматизм.

188 Хворий 54 роки давно страждає кашлем з виділенням гнійного харкотиння до150 мл за добу. В останній рік схуд, посилилась задишка, з’явилися набряки на нижніх кінцівках, ціаноз губ, пальці у вигляді ”барабанних паличок”. Важкий видих. Над легенями–притуплений тимпаніт більше зправа; дихання везикулярне послаблене, в нижньо-задніх відділах вологі та розсіяні сухі хрипи, більше на видосі. Який діагноз найбільш вірогідний?

A *Бронхоектатична хвороба

B Пневмонія

C Хронічний обструктивний бронхіт

D Абсцес легені

E Рак легенів

189 Хворий З., 55 років страждає на виразкову хворобу шлунку протягом 10 років. За останні 6 місяців схуд на 15 кг, посилилась слабкість, з’явилась анорексія, відраза до м’ясної їжі, блювота, відчуття порушення прохідності їжі. Яке найбільш вірогідне ускладнення протягом хвороби розвинулось у хворого?

A *Малігнізація.

B Стеноз воротара

C Перфорація

D Пенетрація

E Кровотеча

190 Фельдшера викликали до чоловіка 52 років зі скаргами на біль у правій половині грудної клітки, кашель з виділенням невеликої кількості „іржавого” мокротиння, підвищення температури до 400С. Перкуторно – тупий звук від кута правої лопатки донизу. Аускультативно - ослаблене везикулярне дихання. Найімовірніший попередній діагноз?

A *Крупозна пневмонія

B Гострий бронхіт

C Бронхоектатична хвороба

D Емфізема легень

E Пневмосклероз

191 На ФАП звернувся чоловік 33 років зі скаргами на загальну слабкість, підвищення температури тіла до 37.60С, вологий кашель. Працює у колективі, де щойно працював колега із відкритою формою туберкульозу. Найімовірніший попередній діагноз?

A *Туберкульоз легень

B Бронхіальна астма

C Крупозна пневмонія

D Емфізема легень

E Рак легень

192 До чоловіка 50 років викликали ШМД, скарги якого на інтенсивний пекучий біль за грудиною з іррадіацією у ліву руку, який триває понад годину, не знімається нітрогліцерином. На ЕКГ – відсутній зубець R, глибокий QS. Д-з: ІХС. Інфаркт міокарда. Невідкладна допомога:

A *Фентаніл, дроперідол

B Еуфілін, ефедрин

C Папаверин, лазикс

D Дибазол, атропін

E Строфантин, корглікон

193 До фельдшера звернувся чоловік 44 років зі скаргами на біль та бурчання у навколопупковій ділянці, рідкі випорожнення до 8 разів на добу. В анамнезі – дизентерія. Хворіє 6 років. Дефіцит маси тіла 10 кг. Найімовірніший попередній діагноз?

A *Хронічний ентерит

B Хронічний панкреатит

C Хронічний гастрит (тип А)

D Хронічний гастрит (тип В)

E Виразкова хвороба 12-ти палої кишки

194 До фельдшера звернулась жінка 20 років зі скаргами на ниючий біль у правому підребер’ї, нудоту, гіркоту у роті. Найімовірніший попередній діагноз?

A *Гіпомоторна дискінезія жовчного міхура

B Гіпермоторна дискінезія жовчного міхура

C Жовчнокам’яна хвороба

D Панкреатит

E Ентероколіт

195 До фельдшера звернувся чоловік 34 років зі скаргами на набряки на обличчі, поперековій ділянці, ногах. Хворіє три роки. В сечі висока протеїнурія. В анамнезі – гострий гломерулонефрит. Найімовірніший попередній діагноз?

A *Хронічний гломерулонефрит

B Гострий гломерулонефрит

C Гострий пієлонефрит

D Нирковокам’яна хвороба

E Цистит

196 До фельдшера звернулась жінка 35 років зі скаргами на дратівливість, плаксивість, серцебиття. При огляді: екзофтальм. Збільшена щитоподібна залоза. Пульс 100 за хвилину. Найімовірніший попередній діагноз?

A *Дифузний токсичний зоб

B Гіпотиреоз

C Аритмія

D Акромегалія

E Цукровий діабет

197 До фельдшера звернувся чоловік 25 років зі скаргами на кашель з виділенням мокротиння до 300 мл, яке виділяється “повним ротом”, переважно вранці. При огляді: пальці у вигляді “барабанних паличок”. Аускультативно – вологі хрипи. Найімовірніший попередній діагноз?

A *Бронхоектатична хвороба

B Бронхіт

C Пневмонія

D Бронхіальна астма

E Рак легень

198 На здоровпункті швейної фабрики проводиться диспансеризація. Жінці із ревмокардитом призначена вторинна профілактика ревматизма. Що до неї відноситься?

A *Біцилінопрофілактика

B Своєчасне виявлення стрептококової інфекції

C Своєчасне лікування стрептококової інфекції

D Загартовування організму

E Дотримання санітарно-гігієнічних норм у побуті

199 До фельдшера звернулась жінка 42 років зі скаргами на кровотечі із носа, ясен, різнокольорові геморагії на тілі, які локалізуються під гумками панчіх, у місцях тертя одягу. Об’єктивно: “шкіра леопарда”, позитивні симптоми щипка та джгута. Найімовірніший попередній діагноз?

A *Тромбоцитопенічна пурпура

B Гемофілія

C Геморагічний васкуліт

D Гемолітична анемія

E Залізодефіцитна анемія

200 До чоловіка 35 років викликали ШМД. Скарги хворого на утруднення носового дихання та ковтання. Обличчя, слизова оболонка носа, гортані та язика набряклі. Ці симптоми з’явились після укусу комахи. Введення димедролу стан не поліпшило. Діагноз: набряк Квінке. Невідкладна допомога:

A *Преднізолон

B Аспірин

C Баралгін

D Клофелін

E Мезатон

201 До жінки 30 років викликали ШМД. Після введення 32 ОД інсуліну через 30 хвилин у жінки з’явились різка слабкість, відчуття голоду, серцебиття. Вона втратила свідомість. Діагноз: Гіпоглікемічна кома. Невідкладна допомога:

A *Розчин глюкози 40% - 60 мл в/в

B Розчин глюкози 5% - 60 мл в/в

C Інсулін 20 ОД в/м

D Розчин еуфіліну 2,4% - 10 мл в/в

E Фізрозчин 20 мл в/в

202 У пацієнта полідипсія, поліурія, сухість у роті, загальна слабкість. Для якого захворювання характерні ці скарги?

A * цукровий діабет

B мікседема

C рак шлунка

D виразкова хвороба

E ендемічний зоб

203 Фельдшера ФАПу викликали до пацієнта додому. Пацієнт скаржиться на зниження апетиту, тяжкість у надчеревній ділянці і правому підребер’ї, блювання, здуття живота, слабкість. Об’єктивно: на шкірі обличчя і спіни “судинні зірочки”, долоні гіперемійовані, живіт різко збільшений, навколо пупка венозна сітка у вигляді “голови медузи”. Фельдшер запідозрив у хворого:

A цироз печінки

B хронічний гепатит

C хронічний гастрит

D хронічний панкреатит

E хронічний холецистит

204 До фельдшера ФАПу звернулась пацієнтка зі скаргами на серцебиття, поганий сон, дратівливість, пітливість, плаксивість. При огляді: очі широко розплющені, блищать, мигання рідке, шкіра волога, гаряча, руки тремтять. Збільшена щитоподібна залоза. Температура тіла 39,30С, пульс – 140 уд за 1хв. АТ 150/70 мм рт. ст. Основним у встановленні діагнозу захворювання є визначення:

A підвищення концентрації Т3 і Т4 в крові

B підвищення концентрації глюкози в крові

C зменшення кількості лейкоцитів в крові

D підвищення рівня тестостерону в крові

E зменшення концентрації Т3 і Т4 в крові

205 До фельдшера звернулась пацієнтка зі скаргами на мерзлякуватість, закрепи, сонливість, зниження пам’яті. Об’єктивно – обличчя амімічне, набряки, очні щілини звужені, товсті ніс і губи. Шкіра суха, зморшкувата. Перелічені симптоми характерні для:

A гіпотиреозу

B гіпертиреозу

C спорадичного зоба

D еутиреоїдного зоба

E гіпертиреоїдного зоба

206 Фельдшера ФАПу викликали до пацієнта зі скаргами на набряк обличчя переважено вранці, кров’янисте забарвлення сечі, біль у попереку, головний біль. Два тижня тому переніс ангіну. Клінічна картина цього захворювання характеризується наявністю таких синдромів:

A гіпертензивного, сечового, набрякового

B інтоксикації, судомного, сечового

C інтоксикації, гіпотензивного, судомного

D інтоксикації, гіпертензивного, судомного

E гіпертензивного, судомного, набрякового

207 Фельдшера ФАПу викликали до пацієнта зі скаргами на постійний біль у животі, який починається надвечір, відрижку, що має запах зіпсованого яйця, блювання їжею, з’їденою напередодні. В анамнезі виразкова хвороба шлунка. Під час огляду живота в надчеревній ділянці видно перистальтичні й антиперистальтичні скорочення шлунка. Фельдшер запідозрив, що у пацієнта виникло таке ускладнення:

A пілоростеноз

B пенетрація

C перфорація

D шлункова кровотеча

E малігнізація

208 До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на біль у верхній половині живота оперезуючого характеру, часті проноси, здуття живота. Об’єктивно: при пальпації біль у зоні Шофара, Дежардена. Фельдшер поставив діагноз:

A хронічній панкреатит

B хронічний гастрит

C хронічний гепатит

D хронічний ентерит

E хронічний коліт

209 Пацієнтка звернулась до фельдшера ФАПу зі скаргами на підвищення температури тіла до субфебрильних цифр ввечері, біль в колінних, ліктьових суглобах “летючого характеру”. В анамнезі – часті ангіни. Перелічені симптоми характерні для:

A ревматичного поліартриту

B остеоартрозу

C ревматоїдного артриту

D подагри

E системної склеродермії

210 Фельдшер ШМД прибув на виклик до пацієнтки, яка скаржиться на біль у потилиці, шум у вухах, мерехтіння мушок перед очима. Скарги з’явились через 2 години після неприємного повідомлення. Об’єктивно: хвора збуджена, обличчя гіперемійоване, пульс 100 за 1хв, ритмічний, А/Т 190/100 мм рт. ст. В першу чергу фельдшер застосує:

A лазікс

B анальгін

C АТФ

D аміналон

E преднізолон

211 Фельдшер ШМД обслуговує виклик до пацієнта з бронхіальною астмою. Напад ядухи триває 3 години. Інгаляції сальбутамолу, внутрішньовенне введення еуфіліну ефекту не дали. Об’єктивно: вимушене положення тіла, дистанційні сухі хрипи. Для надання невідкладної допомоги доцільно застосувати:

A *преднізолон

B лазолван





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 1243 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.049 с)...