Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конструктивний і технологічний розрахунки форсунок



Далі приведено метод розрахунку цільнофакельних, самоочисних форсунок із двома вводами (центральним і тангенціальним), розроблений авторами за результатами багаторічного досвіду розробки, проектування, виготовлення, впровадження і їх промислової експлуатації в абсорберах газоочисних систем виробництв добрив, що містять фосфор [11, с. 24-25]. Інші типи відцентрово-струминних форсунок розраховують по методиках [9] і [16]. Розрахунок охоплює широкий діапазон можливих витрат форсунок з оптимальними характеристиками (dц /dс = 0,7; Dкзкз = 4,0) Vф = 5-50м3/год., у якому зберігається постійність коефіцієнта витрати ξ=0,52.

Вихідні дані для розрахунку

1. Продуктивність форсунки qф, м3/год.

2. Тиск рідини на вході у форсунку ΔРф, Па.

3. Відношення діаметрів сопів центрального dц до вхідного dс: dц/dс=0,7

4. Відношення діаметра камери закручування Dкз до її висоти Нкз: Dкзкз = 4,0

5. Коефіцієнт витрати ξ = 0,52

6. Відношення діаметра тангенціального вводу dт до діаметра вихідного сопла dс: dт /dс= 1,17

Рис.3.3. Форсунка з двома вводами:

1 – центральний ввід рідини;

2- тангенціальний ввід рідини

3.2.1. Конструктивний розрахунок. Визначаємо площу перетину вихідного сопла fс2) по формулі витрати, м3/с:

qф =ξ* fс * ,

з якої випливає, що

fс = , (3.25)

де ρр – щільність середи (рідини), що розпорошується, кг/м3.

Розраховуємо діаметр вихідного сопла dс (м) по рівнянню:

fс = = 0,785 * ,

відкіля

dc = . (3.26)

Обчислюємо діаметр сопла центрального вводу dц (м) по зданому оптимальному співвідношенню dц/dс = 0,7, відкіля

dц = 0,7*dc. (3.27)

Знаходимо діаметр камери закручування,м:

Dкз = 5* dc. (3.28)

Визначаємо висоту камери закручування по оптимальному співвідношенню Dкз = Hкз = 4,0, відкіля, м:

Hкз = . (3.29)

Розраховуємо діаметр тангенціального вводу,м:

dт = 1,17*dс. (3.30)

Обчислюємо міжосьову відстань (відстань між осями форсунки і тангенціального вводу), м:

l = . (3.31)

Матеріал для виготовлення, спосіб з'єднання форсунок із трубопроводами, що підводять рідину, (фланцеве, муфтове, зварене), діаметр патрубка центрального вводу й інші не враховані розрахунком розміри елементів форсунок визначаються конструктивно з урахуванням умов експлуатації і величини dц. Розрахунок товщини стінок камери закручування форсунки приведено у подразд.4.2.

3.2.2.Технологічний розрахунок. У цьому розділі зважуються задачі визначення необхідної кількості форсунок і відшукання оптимального варіанта їхньої розмітки. При розрахунку загальної продуктивності форсунок орієнтуються на оптимальну щільність зрошення Lо, що установлюють відповідно до типу сорбтива (газу, що абсорбується) по табл. 3.2. При розрахунку розмітки враховують симетрію поверхні розмітки: якщо поверхня симетрична, розрахунок як уже відзначалося виконують за методикою [9], а якщо симетрія бідна, то по спеціальній програмі, попередньо вручну, розмітивши форсунки так як показано на рис. 3.4. У таких випадках [2] перетин вихлопного газоходу перекривають однією форсункою; відповідно розрахунок розмітки на іншій поверхні (поверхня зі збідненою симетрією) ведуть для n-1 форсунок, де n- загальна розрахункова кількість форсунок, що забезпечує одержання оптимальної щільності зрошення Lо.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 231 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...