Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 22. Правові наслідки та відповідальність за порушення зобов'язання



Семінарське заняття – 2 години

Питання:

1. Порушення зобов'язання (неналежне виконання).

2. Правові наслідки порушення зобов'язання.

3. Види порушення зобов'язання.

4. Відшкодування збитків, завданих порушенням зобов'язання.

5. Відповідальність за порушення зобов'язання.

Мета заняття: визначитися з поняттям порушення зобов'язання, правовими наслідками порушення зобов'язання, прострочення боржника, прострочення кредитора, необхідно звернути увагу на вину як підставу відповідальності за порушення зобов'язання, відповідальність боржника за дії інших осіб, закріпити знання студентів та слухачів, що передбачає субсидіарна відповідальність.

Опорні поняття теми: порушення зобов'язання, правові наслідки порушення зобов'язання, прострочення боржника, прострочення кредитора, одностороння відмова від зобов'язання, відповідальність боржника за дії інших осіб, субсидіарна відповідальність, виконання зобов'язання за рахунок боржника, відповідальність і виконання зобов'язання в натурі, збитки і неустойка, відповідальність за порушення грошового зобов'язання.

Теми рефератів:

· Субсидіарна відповідальність.

· Відшкодування збитків, завданих порушенням зобов'язання.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 238 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...