Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Редукційно-композиційна технологія аналізу бізнес-процесів в предметній області



Аналіз бізнес-процесів безпосередньо спирається на процеси їх декомпозиції. Їх дескриптування може бути адекватним, виходячи з принципу композиційності, тільки тоді. Коли воно спирається на ґрунтовне викриття відповідних композиційних механізмів. Останні, вочевидь, жорстко пов’язані з прагматикою розглядів.

Прагматика розглядів даного розділу базується на очевидній важливості в сучасному системо творенні задачі створення систем комплексної інформатизації управлінських та предметних процесів в області адміністративно-господарського будівництва (СКІ).

В першому наближенні будь-яка така система є по своїй природі ієрархічною. В основі цього лежить принцип єдиноначальності побудови адміністративно-господарських інституцій. Тому в якості моделі такої інституції в першому наближенні може виступати графова структура з одним коренем та без петель, тобто дерево, вузлами якого є структурні елементи установи, аж до конкретних індивідів (в разі потреби), а дуги уособлюють в собі все різноманіття можливих залежностей між ними. Зрозуміло, що зв’язки типу «начальник-підлеглий» складають тут лише невелику частину цього різноманіття, що змістовно кажучи формує тільки «верхівку айсберга». Тому адекватне викриття наряду з загальною ієрархічною структурою досліджуваної установи, природи конкретних зв’язків між її вузлами є першочерговою задачею, без вирішення якої годі й говорити про створення відповідної ефективної СКІ.

Дана задача, тільки, якщо вона не є «іграшковою», очевидно, відноситься до розряду т.з. великих проектів, а значить вона не може бути реалізована поодинці. Зрозуміло, що потрібний колектив розробників. З іншого боку, екстенсивними залученнями аналітиків проблему теж не вирішити. Адже задача з точки зору природи взаємозв’язків її підзадач не є сингулярною, а значить тільки кількістю «робочої сили» її не вирішити. Потрібна наряду з кількістю «робочої сили» ще і відповідна якість логіки взаємодії її складових. Це яскраво продемонстрував іще Ф.П, Брукс мол. в своїй книзі «Як проектуються та створюються програмні комплекси». Доцільно навести його аргументи по можливості повністю, дозволяючи собі лише незначні стилістико-вмотивовані купюри.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...