Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

End Sub. Результати роботи програми зображені на рис



Результати роботи програми зображені на рис. 6.2.

Рисунок 6.2 – Приклад виведення масиву

Задача 6.2 Переставити рядки двовимірного масиву цілих чисел, що має M рядків та N стовпців з максимальною та мінімальною сумою непарних елементів. Вважати, що ці суми єдині..

Для перевірки парності використаємо функцію mod, яка обчис­лює залишок від ділення двох чисел. Для непарних чисел: x mod 2=1

Позначення:

min – мінімальна сума непарних елементів по рядках,

k_min – номер рядка, який її містить;

max – максимальна сума непарних елементів по рядках,

k_max – номер рядка з цією сумою.

Для обміну значеннями елементів використаємо змінну t. Для підрахунку суми використаємо змінну S. Підрахунок max і min почне­мо зі значень 32000 та –32000, які не можуть дорівнювати результату.

Створимо форму як на рисунку 6.3.

Розмістимо на формі елемент управління напис – LblRez. На етапі проектува­ння встановимо його властивість LblRez.Caption = " ". В програмі напишемо код, який розміщує на його місці інформацію про те, які рядки поміняли місцями.

←–––– txtM

←–––– txtN

cmdRun –––––––→

txtA ––––→

LblRez ––––––→

←––––––––––– CmdExit

Рисунок 6.3 – Приклад роботи форми

Програмний код для кнопки cmdRun (подія Click)





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 191 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...