Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

End Sub. Опишіть структуру функції користувача



4.3 Контрольні питання

Опишіть структуру функції користувача.

Правила передачі параметрів. Типи параметрів.

Правила виклику функції та процедури.

Чим відрізняється функція від процедури?

4.4 Індивідуальні завдання

Розв’яжіть задачу №1 свого варіанту з лабораторної роботи №3 ще двома способами:

– напишіть дві функції для обчислення значень Y і Z;

– напишіть процедуру, яка обчислює значення Y і Z.

Напишіть підпрограми для виклику функцій і процедури та обчислення Y і Z для заданих значень Х.

Напишіть процедуру для розв’язку завдання свого варіанту.

Варіант 1

На Листі Excel знаходяться координати двох векторів:

Х=(х1 , х2,,…х10) та Y=(y1 , y2, …y10)

Знайти кут φ між векторами за формулою:

, де

(х, y) – скалярний добуток. Для його обчислення за формулою: створити функцію або процедуру.

Варіант 2

На Листі Excel знаходиться послідовність чисел х1 , х2,,…х20 . Задані також числа a і b. Вивести в інший стовпчик на Листі Excel ті з чисел, які належать інтервалу [ a, b ]. Перевірку того, чи нале­жить число інтервалу, здійсняти в процедурі. Підрахувати кількість таких чисел.

Варіант 3

На Листі Excel знаходяться координати двох векторів:

.

Вивести повідомлення модуль якого з векторів більше. Модуль вектора обчислювати в процедурі або функції за формулою:

Варіант 4

На Листі Excel знаходяться координати десяти точок (xі, yі). Поруч з кожною точкою записати знаходиться вона в прямокутнику ABCD або за його межами. Значення a, b, c, d – задані. Перевірку нерівностей здійсняти в процедурі.

Точка знаходиться в межах прямокутника, якщо виконуються нерівності .

Варіант 5

На Листі Excel в трьох стовпчиках знаходяться значення a, b і c довжин сторін десяти трикутників. Поруч з кожним записати його площу, або текст „Трикутник не існує”. Обчислення площі та перевір­ку існування трикутника здійснювати в процедурі.

Площу трикутника знаходити за формулою Герона:

, де півпериметр p =(a + b + c)/2.

Трикутник існує лише тоді, коли кожна його сторона менша, ніж сума двох інших.

Варіант 6

На Листі Excel в двох стовпчиках знаходяться полярні координа­ти (r, j) дванадцяти точок на площині. Значення кута j задаються в радіанах. Обчислити та вивести поруч градусну міру кута F та декар­тові координати цих точок (x, y) за формулами:

Обчислення здійснювати в процедурі.

Варіант 7

Для заданого натурального числа N вивести на Лист Excel всі прості числа, що не перевершують його, та підрахувати їхню кіль­кість. Число – просте, якщо воно не ділиться на жодне ціле число, крім себе й одиниці. Розпізнавання простого числа оформити у вигля­ді процедури.

Варіант 8

На Листі Excel в трьох стовпчиках знаходяться координати десяти точок (xі, yі , zi).Точка М (a, b, c) завдається своїми координа­тами. Знайти відстань від кожної з точок до точки М і вивести поруч з координатами точки на Лист Excel. Написати функцію або процедуру для обчислення відстані S між двома точками за формулою:

Варіант 9

На Листі Excel знаходяться координати двадцяти точок(xі, yі). Коло задається рівнянням . Значення a, b та r відомі. Поруч з кожною точкою записати де вона знаходиться віднос­но кола: на колі, всередині кола або зовні. Перевірку здійсняти в про­цедурі. Підрахувати кількість точок, що знаходяться на колі.

Варіант 10

На Листі Excel в діапазоні A1: C25 знаходяться цілі числа. Для кожного стовпчика підрахувати кількість парних чисел і вивести пові­домлення в якому стовпчику їх більше.

Перевірку чисел та підрахунок кількості парних здійснювати в процедурі або функції. Для визначення парне число чи ні, рекоменду­ється використовувати функцію mod залишку від ділення на 2.

Варіант 11

Дано ціле число N. Підрахувати значення за формулою: , написавши процедуру для обчислення факторіалу.

Варіант 12

В діапазоні А1: А20 знаходяться цілі числа. Для кожного з них підрахувати кількість повторень. Знайти число, яке зустрічається найчастіше у заданій послідовності. Написати процедуру для підра­хунку кількості однакових чисел.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 307 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...