Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Схема аналізу виховного заходу



1. Загальні відомості.

Дата, клас, час проведення, назва заходу, тема, мета (пізнавальна, виховна), кількість присутніх.

2. Хід заходу та зауваження щодо його проведення.

Схема може мати такий вигляд:

Структурні частини заходу, їх тривалість Позитивне Негативне
       

АНАЛІЗ ЗАХОДУ:

1. Відповідність змісту заходу поставленій педагогом меті. Підготовленість учнів до проведення заходу. Методико-організаційна структура заходу. Актуальність теми, відповідність її виховним завданням і вікові дітей.

2. Організаційні заходи: місце проведення, оформлення приміщення, форма учнів, своєчасність початку і чіткість проведення. Ступінь участі кожного учня в проведенні заходу. Дозування часу, доцільність його використання.

3. Наявність плану і конспекту виховного заходу, відповідність його методичним вимогам.

4. Пізнавальна цінність заходу. Які методи виховання застосовані при його проведенні, наскільки ефективно; доцільність та ефективність використання технічних засобів та наочних посібників. Використання при проведенні заходу інформації, раніше одержаної учнями на уроках, позакласних і позашкільних видах роботи. Відповідність форм і методів змісту, меті заходів та віку учнів.

5. Вихованість, активність, ініціативність, емоційність та самостійність учнів. Міжособистісні стосунки. Ставлення до проведеного заходу. Вироблення практичних умінь і навичок при проведенні виховного заходу.

6. Вплив проведеного заходу на формування соціальних установок, моральних почуттів, поглядів, переконань.

7. Педагогічний такт, організаційні здібності та вміння педагога.

8. Участь батьків та представників громадськості у заході.

9. Загальні висновки. Досягнення мети, виконання плану, програми. Чи раціонально використані всі умови виховання учня. Що заслуговує на узагальнення і поширення. Недоліки та рекомендації.






Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1031 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...