Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Vi. Структура курсової роботи і вимоги до її змісту



Обсяг курсової роботи має складати приблизно 30–45 сторінок.

Курсова робота повинна мати такі структурні елементи:

1. План, затверджений керівником.

2. Титульний аркуш.

3. Зміст.

4. Вступ.

5. Основна частина.

6. Висновки та пропозиції (зумовлюються змістом курсової роботи).

7. Список використаних джерел.

8. Додатки (за потреби).

Кількість питань стосовно частин і порядок розміщення їх у плані визначається у кожному конкретному випадку із врахуванням специфіки теми курсової роботи.

Кожне питання розміщується з нової сторінки, а підпункт починається на тій же сторінці, на якій закінчувався попередній.

План, затверджений керівником курсової роботи

План відображає зміст курсової роботи у вигляді основних питань. Розроблений план узгоджується з керівником. Робота, яка виконана без затвердженого плану або з планом зі змінами без узгодження з керівником, на перевірку не приймається.

План, затверджений керівником, не входить до загальної нумерації сторінок курсової роботи.

Зміст

Зміст подається після плану і має наступні складові: вступ, наймену­вання всіх пунктів і підпунктів плану, висновки і пропозиції, перелік літе­ратурних джерел, додатки. Кожна складова має чітке визна­чення нумерації сторінки, за якою вона міститься в курсовій роботі.

У розділ "Вступ" необхідно розкрити актуальність на­укової проблеми, її практичну значущість, рівень теоретичної розробки, стан справ на практиці та обґрунтування необхідності її розробки. Вступ має таку структуру:

Актуальність теми. Актуальність теми потрібно обґрунтувати шляхом критичного аналізу та порівнянням із відомими розв’язаннями наукової проблеми (наукового завдання).

Мета і завдання дослідження. Студент повинен чітко сформулювати мету і завдання, які необхідно вирішити для досягнення поставленої мети. Це допоможе йому логічно провести дослідження з обраної теми.

Об’єкт дослідження – процес або явище, які спричиняють проблемну ситуацію. У межах об’єкта дослідження зазначають повну юридичну назву та дають стислу загальну характеристику підприємства, на прикладі якого виконують роботу.

У характеристиці підприємства вказують його організаційно-правову форму, галузеву належність, коли і ким засновано, місцезнаходження, основні економічні показники за звітний період, чисельність працюючих та перелік основних конкурентів. Основні результати господарської діяльності підприємства за минулі роки бажано навести у формі узагальненої таблиці.

Предметом дослідження є діяльність досліджуваного об’єкта.

Об’єкт і предмет дослідження як категорії наукового процесу співвідносяться між собою як загальне та часткове.

В об’єкті виділяється та його частина, яка є предметом дослідження. Саме на нього потрібно спрямовувати основну увагу, оскільки предмет дослідження визначає тему роботи, яка зазначається на титульному аркуші, як її назва.

Джерела інформації. Необхідно вказати основні джерела інформації, які були використані при досліджені проблеми.

Методи дослідження. Потрібно назвати основні методи дослідження в роботі, що будуть використані під час виконання курсової роботи.

Практичне значення одержаних результатів. Надаються відомості про практичне застосування одержаних результатів або рекомендацій щодо їх використання, зважаючи на цінність цих результатів, та інформації щодо ступеня готовності їх до використання.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 504 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...