Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 1. Громадянином Даниленко 15 травня 2005 року було укладено договір купівлі-продажу двоповерхового будинку з гр.-ном Гавриленко



Громадянином Даниленко 15 травня 2005 року було укладено договір купівлі-продажу двоповерхового будинку з гр.-ном Гавриленко. Договір був засвідчений нотаріально. В договорі було обумовлено те, що Гавриленко звільнить будинок через 2 місяці. Даниленко не здійснив державної реєстрації цього будинку за браком часу. Після спливу двох місяців Даниленко приїхав до свого нового будинку, але виявилось, що в ньому вже проживають зовсім інші особи, які пред”явили йому договір купівлі-продажу, який був ними укладений з Гавриленком 12 червня 2005 року. Даниленко звернувся до суду з позовом про визнання договору купівлі-продажу від 12 червня 2005 року недійсним і визнання за ним прва власності на будинок:

1. Яке рішення повинен винести суд у цій справі?

2. Який порядок набрання чинності правочину, який потребує державної реєстрації?

22. Який порядок державної реєстрації правочину і яким нормативно-правовими актами регулюються ці відносини?

Громадянин Іванов знаходився на стаціонарному лікуванні у шпиталі. Коли Іванов відчував, що хвороба прогресує, він викликав медичну сестру до палати і при інших хворих (трьох чоловіків) попросив її скласти заповіт від його імені, в яком він заповідав все своє майно державі. Заповіт було складено і підписано медичною сестрою шпиталю, хворими палати, а також самим Івановим. Невдовзі Іванов помер. Його дружина, дізнавшись, що існує заповіт, в якому все майно Іванов заповідав держав, звернулася з позовом до суду про визнання заповіту недійсним.

1. Яке рішення повинен винести суд?

2. Яка форма вчинення заповіту передбачена в Цивільному кодексі України?

3. Які особи шпиталю мають право посвідчувати заповіт, окрім нотаріусів?





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 456 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...