Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета і завдання дисципліни



МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Кафедра обліку та аудиту

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

з курсу,,СТАТИСТИКА” та контрольні завдання

для студентів професійного напряму підготовки 6.030509

Заочної форми навчання

ЗАТВЕРДЖЕНО радою спеціальностей 7(8).030509, та напряму підготовки бакалаврів 6.030509 протокол № 1 від 26. 09. 2011 р.

Одеса ОНАХТ 2011

Методичні вказівки з курсу “Статистика” та контрольні завдання для бакалаврів 6.030509 заочної форми навчання /Укл. О.П. Антонюк. – Одеса, ОНАХТ, 2011. – 27 с.

Укладач О.П. Антонюк, канд. екон. наук, доцент.

Відповідальний за випуск завідувач кафедри обліку та аудиту В.В. Немченко, д-р екон. наук, професор.

МЕТА І ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ

Статистика є однією з нормативних дисциплін навчальних планів для студентів професійного напряму 6.030509. Перехід економіки держави на ринкові відносини наповнює новим змістом роботу підприємців та облікових працівників і пред’являє підвищені вимоги до рівня їх статистичної підготовки.

Мета вивчення студентами спеціальності „Облік і аудит” даної дисципліни полягає у формуванні теоретичних знань та практичних навичок статистичної оцінки економічних явищ і процесів суспільного життя, оволодіння методами статистичного аналізу, формування вмінь: проводити статистичні дослідження, обчислювати узагальнюючі показники, будувати статистичні таблиці, графіки, виявляти закономірності та тенденції розвитку досліджуваних явищ.

Предметом вивчення є кількісний бік суспільного життя, що знаходить своє відображення у конкретних розмірах та кількісних співвідношеннях суспільних явищ і процесів.

Завданням даної дисципліни є освоєння студентами методик статистичного аналізу, застосування статистичних та математичних прийомів у дослідженні соціально-економічних явищ.

Основною формою вивчення дисципліни студентами заочної форми навчання є самостійна робота. В цей час студенти знайомляться із змістом кожної теми дисципліни, підбирають та вивчають учбовий матеріал за літературними джерелами, коротко його конспектують. Особливе місце в самостійній роботі займає вивчення основ теорії статистики та набуття навичок їх використання в економічній та соціальній статистиці.

Вивчення дисципліни „Статистика” передбачає виконання та подання на кафедру обліку і аудиту ОНАХТ контрольної роботи. В період екзаменаційної сесії студенти слухають лекції, виконують практичні заняття та складають екзамен.





Дата публикования: 2015-01-09; Прочитано: 202 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...