Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Довідкова частина. І. Об’єм, формат реферату і загальні вимоги



МЕТОДИКА НАПИСАННЯ І ОФОРМЛЕННЯ РЕФЕРАТУ

І. Об’єм, формат реферату і загальні вимоги.

Реферат здається в одному екземплярі, написаний на 10 –15 листах стандартного розміру А4 (210х297 мм). Реферат виконують машинописним або машинним (за допомогою комп'ютерної техніки) способом на одній стороні листу білого паперу, або текст пишеться від руки акуратно і рівно. При машинописному способі текст реферату виконується 14 розміром шрифту Times New Roman з одинарним або полуторним інтервалом; поля – 20 мм з усіх сторін.. Всі лінії, букви, цифри і знаки повинні бути однаково чорними по всьому тексту реферату. Окремі слова, формули, знаки, які вписують у віддрукований текст, повинні бути чорного кольору; щільність вписаного тексту повинна бути максимально наближена до щільності основного зображення. Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Пункти і підпункти можуть мати заголовки. Заголовки структурних елементів реферату і заголовки розділів слід розташовувати у середині рядка і друкувати прописними літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи. При машинному способі виконання друкуються 14 напівжирним шрифтом Times New Roman. Прізвища, назви установ, організацій, фірм і інші імена власні в тексті реферату приводять на мові оригіналу. Скорочення слів і словосполучень в тексті реферату повинне бути приведене відповідно до діючих стандартів по бібліотечній і видавничій справі. Абзацний відступ повинен бути однаковим по всьому тексту і рівний п'яти знакам (при машинному наборі – 1,25 см по лінійці). Якщо заголовок складається з двох і більш речень, їх розділяють крапкою. Перенесення слів у заголовку розділу не допускаються. Відстань між заголовком і подальшим або попереднім текстом повинне бути: при машинному способі – один інтервал; при рукописному – одна строчка. Відстань між рядками заголовку такі ж, як і у тексті. Не допускається розміщувати найменування розділу, а також пункту і підпункту в нижній частині сторінки, якщо після нього розташований тільки один рядок тексту. Оформлення тексту, ілюстрацій і таблиць при машинному способі їх виконання повинне відповідати вимогам методичних вказівок і ДСТУ 3008-99, з урахуванням можливостей комп'ютерної техніки.

2 Структура реферат у

1. Зміст реферату.

Зміст реферату дається на другій сторінці (відразу після титульного листу). Назва глав і розділів повинна бути сформульована тут так само як і в самому тексті. З правого боку проти глав і розділів проставляються номери сторінок.

2. Вступ.

У вступі необхідно розкрити актуальність теми реферату, стисло освітити історію розвитку даного питання і його значення. Оскільки вступ повинен давати загальну характеристику виконаного реферату, рекомендується оформляти його не на початку роботи, а на її завершальному етапі, коли вже достатньо добре вивчені літературні джерела.

3. Основна частина.

Основна частина повинна складатися з декількох глав, причому кожен розділ повинен мати свою назву. Усередині глави може бути декілька розділів, які також повинні мати свою назву.

4. Висновки.

У висновках необхідно дати основні висновки, витікаючи із змісту реферату. Вони повинні бути чіткими і лаконічними.

5. Список використаної літератури.

У список літератури включаються всі використані джерела, якими користувався автор. У списку може бути використана як загальна нумерація літературних джерел, так і в алфавітному порядку прізвищ авторів або назв творів (за відсутності прізвищ авторів). У першому випадку посилка на джерело дається по тексту, беручи номер джерела в квадратні дужки, наприклад: [1]. У разі алфавітного розміщення списку літератури, приводиться посилання, наприклад, такого типу: [ Запольський, 2001].У списку літератури вказуються:

· прізвища і ініціали авторів;

· повна назва книги (без лапок);

· назва міста, в якому видана книга (для Москви, Києва, допускаються скорочення типу: М., К.);

· назва видавництва (без лапок);

· рік видання (без слова рік або р.);

· кількість сторінок в джерелі.

Наприклад: Запольський А.К., Падун М.М., Фурдуй Р.С. Основі загальної екології. Підруч.- К.: Либідь, 2001, 358с.

Якщо на титульному листі книги немає автора, тоді запис даних починається з назви книги, потім вказується прізвище редактора, потім все так само як і для книги з прізвищем автора.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 305 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...